Romanii nu sunt in stare sa se mobilizeze pentru o alta Romanie. Ne dau clasa cetatenii de alte etnii.


„Ţinutul Secuiesc şi autonomia“. Liviu Dragnea, întâmpinat cu sute de steaguri secuieşti în Covasna
Locuitorii din mai multe comune din Covasna l-au întâmpinat pe vicepremierul Liviu Dragnea cu steaguri secuieşti şi afişe cu mesaje legate de autonomia regiunii.
Localnicii din comunele Olteni, Malnaş, Micfalău şi Bixad au arborat aproximativ 200 de steaguri secuieşti pe case înaintea trecerii prin zonă a delegaţiei vicepremierului Liviu Dragnea, care participă vineri la o dezbatere pe tema regionalizării, la un hotel din Balvanyos. Un reprezentant al PPMT a arborat un panou inscripţionat în limba română şi limba maghiară cu mesajul „Ţinutul Secuiesc şi autonomie“, iar alţi membri ai PPMT au prezentat afişe pe care era scris „Ţinutul Secuiesc, o regiune“. Prin gestul lor, localnicii au dorit să-i transmită ministrului Dezvoltării Regionale că se află în Ţinutul Secuiesc, iar pentru ei este importantă folosirea simbolurilor comunităţii. Vicepremierul Liviu Dragnea s-a întâlnit la Balvanyos cu reprezentanţii UDMR şi PPMT, precum şi cu primarii din comune ale judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş. Referitor la această minoritate naţională, vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat joi, într-o dezbatere la Sibiu, că aşteaptă ca discuţia de astăzi să fie una aşezată. „Aştept o discuţie serioasă. O discuţie aşezată, o dezbatere serioasă. Aştept o discuţie deschisă, transparentă. Mâine (vineri – n.r) mi-aş dori să avem o abordare poate puţin diferită de cele pe care le-am avut până acum, să discutăm în mod serios despre viitorul lor, de modul în care statul român îi poate ajuta pe ei să aibă acces la dezvoltare durabilă. Să discutăm de proiecte de dezvoltare durabilă, de interconexiune de infrastructură dintre zonele în care trăiesc şi celelalte părţi ale teritoriului. Asta mă aştept“, a declarat Liviu Dragnea.

Citeste mai mult: adev.ro/mptdch

Anunțuri

Un gând despre &8222;Romanii nu sunt in stare sa se mobilizeze pentru o alta Romanie. Ne dau clasa cetatenii de alte etnii.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s