Grecia a intrat în grevă generală


Imagine

Grecia este astăzi în grevă generală, sindicatele protestează faţă de planurile guvernului de a face noi concedieri în sectorul public, măsură cerută de creditorii internaţionali în schimbul ajutorului financiar.

La greva organizată astăzi de centralele sindicale din sectorul public şi privat participă salariaţii din administratia locală, funcţionarii băncilor şi medicii din spitalele publice, angajaţii mass-media, notează RADOR.Transportul public de călători este afectat de întreruperea lucrului în reţeaua naţională de cale ferată şi pe magistrala care face legătura între Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos şi Atena. Controlorii de trafic aerian au decis să oprească activitatea intre orele 12:00 şi 16:00. Ca urmare, mai multe curse au fost anulate sau reprogramate. Persoanelor care călătoresc astăzi în Grecia le este recomandat să contacteze companiile aeriene, pentru a se informa în legătură cu eventualele schimbări operate în programul de zbor.

În capitala elenă, transportul rutier este îngreunat de participarea la greva şoferilor de autobuze şi troleibuze şi, nu în ultimul rând, de demonstranţiile care au loc la aceast oră în Piaţa Constituţiei, în faţa clădirii Parlamentului, acolo unde legislativul va începe dezbaterea proiecului multiplu de lege care cuprinde un nou pachet de austeritate.Măsurile impuse de troica instituţiilor creditoare, în vederea eliberării următoarei tranşe de împrumut, cuprind, printre altele, continuarea disponibilizărilor în sectorul public, liberalizarea concedierilor în sectorul privat, taxe şi impozite suplimentare. Demonstraţii de protest sunt anunţate şi pentru mâine, când ar urma să fie votat actul normativ despre care sindicatele spun că este o ‘piatră funerară’ pentru salariaţii greci.

articol preluat capital.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s