Despre republica


Imagine

Republica a fost instaurata de comunistii romani, sustinuti de Armata Sovietica, in 30 decembrie 1947, prin santaj, actiuni politice ilegale si cu forta tancurilor sovietice.

In prezent, republica in Romania are o existenta de aproximativ 66 de ani. Nu stiu daca Republica are vreo alta traditie in Romania, decat aceea a crimelor sangeroase comise in Republica Populara Romana, a dictaturii si abuzurilor criminale comise in Republica Socialista Romania, a mineriadelor, fraudelor electorale, coruptiei, jefuirii economiei nationale si degradarii morale a societatii romanesti in Republica Romana post-decembrista controlata de fosti activisti PCR, fosti ofiteri de Securitate, de turnatori si de odraslele acestora.

MONARHIA: Va invit sa facem un calcul aritmetic. Monarhia moderna in Romania este prefigurata de domnitorul Alexandru Ioan Cuza (24 ianuarie 1859), intemeiata de regele Carol I (10 mai 1866), apoi continuata de regele Ferdinand Intregitorul (10 octombrie 1914), de regele Carol al II-lea (8 iunie 1930) si de regele Mihai (20 iulie 1927/6 septembrie 1940) pana la abdicarea fortata din 30 decembrie 1947.

Rezulta ca monarhia ocupa in istoria natiunii romane o perioada cuprinsa intre 24 ianuarie 1859 si 30 decembrie 1947, adica 88 de ani. Nu adaugam trecutul voievodal – monarhia de tip feudal – cu acesta vorbim deja de peste o jumatate de mileniu.

 „Faptul ca sunt tineri care se raporteaza la monarhie pozitiv (…) este vorba despre un anumit gen de entuziasm si de curiozitate, dar nu e un fenomen de masa.

rii studenti au redescoperit cu entuziasm veritabil si si-au asumat adevaruri despre monarhia constitutionala si despre regele Mihai, multe dintre acestea tinute sub tacere inca si astazi, fiind omise din paginile cursurilor universitare de specialitate predate de profesorii cu trecut sau descendenta proletcultista, nomenclaturista.

Regele Carol I – primele reforme moderne, Constitutia din 1866, considerata printre cele mai avansate si democratice din Europa acelor timpuri, dobandirea independentei de stat.

Regele Ferdinand Intregitorul – salvarea natiunii si a statului din infrangerea militara suferita in prima parte a Primului Razboi Mondial, apoi infaptuirea Romaniei Mari.

Regele Mihai – salvarea tarii de la distrugerea masiva pe care ar fi provocat-o Armata Rosie pe teritoriul national daca Romania ar fi ramas aliata Germaniei (cum s-a intamplat in Ungaria, unde a esuat actiunea de iesire din Axa nazista), opozitia permanenta fata de instaurarea comunismului si incercarea de a demite guvernul comunist condus de Petru Groza, urmata de „greva regala” – refuzul de a contrasemna hotararile si legile emise de puterea comunista, pentru a bloca aplicarea lor – lupta anti-comunista a regelui Mihai fiind insa un esec, din cauza tradarii comise fata de Romania de puterile aliate occidentale care au cedat URSS-ului condus de Stalin estul si centrul continentului european.

Comunistii nu s-au limitat doar la a anatemiza monarhia, ci l-au silit pe rege sa abdice, iar apoi au arestat, torturat si asasinat in inchisori si lagare mii de anticomunisti, multi dintre acestia fiind ofiteri ai Armatei Regale, membri ai aristocratiei romanesti, ai elitei universitare, culturale si religioase din fostul regat al Romaniei.

conform rapoartelor de audit ale Ministerului Economiei pentru perioada 2009-2012, companiile de stat subordonate Ministerului Economiei si Ministerului Transporturi au fost jefuite de sute de milioane de euro, in doar patru ani, prin firme capusa, prin licitatii masluite si prin acte de coruptie.

Sa nu uitam nici de sutele de milioane de euro – in presa se vehicula suma de un miliard de euro! – efectiv disparute din programele finantate de UE, in doar doi-trei ani, motiv pentru care luni de zile accesul Romaniei la fondurile europene a fost blocat de Comisia Europeana.

Istoria post-decembrista pastreaza informatii despre miliardarii de carton, despre baronii locali, despre privatizarile controversate, despre autostrazi platite cu zeci de milioane de euro pe km, dar niciodata construite etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s