Legătura dintre noul rege al Belgiei și familia regală a României


Imagine

Noul Rege Philippe I se află în directa descendență a lui Albert I, „regele-erou” din primul război mondial.

Acesta este fiul fiului mai tânăr al regelui Leopold I, Philippe, „căruia i s-a propus la un moment dat să devină suveran al României, al Principatelor Unite, dar a refuzat”, explică Daniela Zaharia.

Mai târziu, el s-a căsătorit cu Maria de Hohenzollern, sora regelul Carol I și sora lui Leonard de Hohenzollern, tatăl lui Ferdinand, cel de-al doilea rege al României, arată istoricul.

„Linia care domnește astăzi în Belgia este linia care vine direct din sora primului rege al Românei”, conchide Daniela Zaharia.

Belgia are începând de astăzi un nou rege, Philippe I, fiul cel mare al regelui Albert II-lea. Acesta a abdicat în favoarea primului său născut din cauza vârstei înainte şi a problemelor de sănătate.

Mii de oameni oameni s-au adunat în faţa palatului pentru a sărbători venirea pe tron a noului monarh. Retragerea monarhului are loc de Ziua Naţională a Belgiei. Spre seară, ceremoniile se vor muta în piaţa Palatului şi în parcul Bruxellesului, unde vor avea loc parade militare şi un foc de artificii.

Philippe I va trebuie să dovedească, la cei 53 de ani ai săi, că este la înălţimea misiunii încredinţate de tatăl său. Noul monarh al Belgiei este privit drept un succesor fără prea multe calităţi, în comparaţie cu tatăl său. Prinţul Philippe a fost considerat distant şi neîndemânatic, având carisma unui funcţionar civil.

preluare dcnews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s