Care a fost rolul Monarhiei în istoria României?


Imagine

Referitor la rolul imens pe care Monarhia l-a avut în istoria ţării noastre s-ar putea scrie adevărate tratate de istorie.

În câteva cuvinte, după ce am studiat adevărata istorie a ţării noastre, care nu se găseşte, din păcate, în manualele de istorie, cred că se poate afirma că perioada 1866-1947, adică cea a venirii tânărului locotenent Carol în România şi cea a abdicării forţate a Regelui Mihai I a fost perioada cea mai însemnată din istoria ţării noastre. Practic în 80 de ani ţara noastră a recuperat un decalaj de sute de ani faţă de civilizaţia occidentală şi s-a înscris în rândul statelor europene, la un loc de cinste. Din păcate, după cum ştim cu toţii, comunismul ne-a reîntors în istorie cu câteva sute de ani. Nu este vorba aici doar de sistemul economic impus, ci de mentalitate, de spălarea creierelor, la care am fost supuşi în timpul regimului communist. Din păcate, acest lucru se schimbă doar în câteva generaţii. Deşi nu este bine să faci comparaţii în istorie să ne amintim totuşi unde ajunsese România în 1938, în raport cu celelalte state europene şi unde este acum, după 50 de ani de comunism şi o tranziţie continuă.

În perioada 1866-1947 România şi-a câştigat Independenţa de Stat, la 1877, cu arma în mână, a devenit Regat, în anul 1881 şi a cunoscut o modernizare fără precedent, în toate domeniile. Statul român şi instituţiile sale au fost reformate din temelii şi rolul principal al acestei modernizări îl datorăm Monarhiei, care a ştiut să fie un adevărat arbitru între partidele politice şi să reprezinte cu cinste România în străinătate. Nu este de neglijat şi faptul că regii României se înrudesc cu toate Casele Regale ale Europei.

Din păcate, în 1990 naţiunea română nu a fost consultată ce formă de guvernământ doreşte. Aşadar, avem nevoie de un referendum, dar un referendum neviciat şi în care toţi românii să cunoască adevărata istorie şi tradiţie a Monarhiei româneşti. Poporul român este singurul care poate decide ce formă de guvernământ doreşte. De asemenea, să ne aducem aminte că tânărul Carol, devenit Regele Carol I, a fost adus în ţară de reprezentanţii clasei politice, care s-a dovedit a fi responsabilă de soarta ţării, la fel ca Generaţia de aur a Marii Uniri din 1918. Oare acum avem o clasă politică responsabilă de soarta ţării noastre?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s