Regele nostru trăiește, este de 20 de ani în România.


Imagine

Regele nostru trăiește, este de 20 de ani în România. Sunt 20 de ani pierduți de România. Toate sistemele care s-au succedat până acum au dovedit că nu sunt viabile și au dus la o confuzie și mai mare de valori.
În monarhie, numărul unu în societate îl ocupă regele, monarhul, care nu are puteri economice, nu are puteri politice, ci doar reprezintă simbolul poporului respectiv, iar partidele se bat, sunt alegeri, un partid câștigă, liderul acelui partid de vine primul ministru. El este obligat să întrețină bunăstarea statutlui, dând socoteală Parlamentului și opoziției. Regele își vede de treaba lui. Societatea nu tinde spre un om care să aibă toată puterea în mâinile lui. Partidul care câștigă alegerile are și responsabilitățile astea, dar nu poate dispune de ele după bunul plac. Aceste lucruri sunt elementare în analiza politică a unui sistem în secolul XXI. Din punctul meu de vedere, România nu se poate stabiliza decât făcând apel la această instanță, care este și morală și garantată tradițional. Iată ce se petrece în Marea Britanie. E de bine, nu de rău.
Clasa politică se ghidează după interese: interesul de partid, interesul personal, interesul public, cel puțin în teorie, dar mai puțin. Oricum, ce se întâmplă în România nu duce nicăieri pentru că politicienii nu au finalitate în calitate. Faptul că monarhia nu există face ca funcția supremă în stat să fie cea a președintelui, care este înzestrat și cu puteri discreționare. Pe de o parte, este șeful suprem al Armatei, are Serviciile Secrete în mână, numește judecători, procurori, prim-miniștri.

Romani trebuie sa ne mobilizam si impreuna sa sustinem reinstaurarea Monarhiei in Romania. Veniti alaturi de noi, nu mai stati atat de nepasatori fata de viitorul nostru si al copiilor nostri.

Reclame

Un gând despre &8222;Regele nostru trăiește, este de 20 de ani în România.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s