Romania si Monarhia


Imagine

Monarhia inseamna in primul rand traditie. Pe teritoriul Romaniei, incepand din perioada dacica si pana la instaurarea regimului communist nu a existat un alt sistem de guvernamant. Burebista, Decebal, Basarab I, Mircea cel Batran, Alexandru cel Bun, Vlad Tepes, Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu si multi altii, sunt monarhi care au domnit pe teritoriul tarii noastre si care au intrat in legenda. Inca la sute de ani de la moartea unor voievozi, se povesteau legende despre viata lor si se cantau balade despre faptele acestora. Oare peste cateva sute de ani, va canta cineva balade despre vreun presedinte actual? Ma indoiesc.

La 24 ianuarie 1859 cand prin unirea principatelor romane a luat nastere Romania moderna, Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor, noul stat avand inca de la inceput monarhia ca sistem de guvernamant. Monarhia electiva ia sfarsit in 1881 cand Carol I este incoronat ca rege al Romaniei si tara noastra devine regat. De atunci incolo monarhia constitutionala din Romania a fost una ereditara.
Sub monarhie Romania si-a castigat independenta in 1877, iar sub regele Ferdinand I in 1918 s-a facut unirea cu Ardealul, Banatul, Crisana, Maramuresul, Bucovina si Basarabia. Ferdinand I find incoronat in 1922 ca rege al Romaniei Mari la Alba-Iulia.

Republica nu s-a instaurat in tara noastra prim vointa natiunii romane, ci prin hoardele comuniste care au ocupat Romania si s-au dedat la crime, jafuri si violuri. Bolsevicii veniti pe tancurile sovietice ne-au adus republica, aceasta nu a venit ca urmare a vointei noastre. De aceasta respingem republica. Daca e buna pentru alte natiuni, atunci s-o pastreze, dar noi pana la ocupatia comunista n-am cunoscut decat monarhia.
Regele este si un simbol al unitatii nationale. Tronul, coroana si sceptrul guverneaza un teritoriu si o natiune, devin simboluri ale statului respectiv. Burebista a fost primul rege care a domnit peste spatiul carpato-danubiano-pontic, Mihai Viteazul a infaptuit prima unire a tarilor romane, Alexandru Ioan Cuza a infaptuit unirea Moldovei cu Tara Romaneasca, iar sub Ferdinand I am avut parte de Romania Mare. Consider ca acesti monarhi nu sunt doar un simbol al unitatii in epoca in care au trait, ei raman un simbol al unitatii noastre nationale pentru eternitate. Ar fi mai greu de vazut unitatea nationala intr-un presedinte cu un mandat de patru ani, ales in urma unei campanii electorale cu mici si bere decat intr-un rege care devine seful statului prin drept ereditar si cu voia lui Dumnezeu.
Trebuie de asemenea sa mentionez ca statele europene din prezent care au pastrat monarhia sunt mult mai avantajate in politica externa, mai ales in relatile cu alte state monarhice, familile nobiliare din Europa find inrudite intre ele.

Ca nationalisti, cu respect fata de traditie si de valorile trecutului, monarhia ramane un ideal pentru noi si atat timp cat vom trai vom lupta pentru revenirea Romaniei la aceasta forma de guvernamat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s