„Ciobizarea” României


Imagine

O clipă am crezut că mă aflu în Coreea de Nord, la moartea lui Kim Jong Il.
O ştire năpraznică brăzdează burtierele televiziunilor… Nu, nu e ieşirea din recesiune, nici creşterea economică. S-a stins cetăţeanul român Florin Cioabă autoproclamat rege. O clipă am crezut că sunt în Coreea de Nord, aşa furtună a stârnit acest eveniment în rândurile politicienilor nostri.

De câteva zile, preşedintele şi premierul se duelează mai dihai ca la Plevna. Motivul nu e unul politic – creştere economică, recesiune, măsuri de creştere, luptă cu marea corupţie. Brusc, toate s-au topit ca o îngheţată uitată în cupă la soare. Ţara se pregăteşte cernită şi sfâşiată de durere să-şi ia adio de la unul din cetăţenii ei, Florin Cioabă. Un domn, care şi-a luat titlul de rege. Şi nu unul al vreunui sport, sau al unui gen muzical, ci pe cel de rege al ţiganilor. Acesta s-a dus să-şi petreacă un concediu în Antalya, numai că soarele şi căldura l-au adus în spital. A suferit câteva preinfarcte şi a fost operat de urgenţă, montându-i-se aparate de stabilizare. După ce operaţia a reuşit şi pacientul a părut că-i revine, au apărut complicaţiile şi, din păcate, decesul, în această dimineaţă (n.r.- duminică, 18 august).
Ani de zile s-a vorbit de „manelizare”, de „otevizare”, de „becalizare” în România. Acum, urmează o nouă acţiune, „ciobizarea”. Care politician se va jeli mai tare, care va promite mai multe, va avea mai mulţi aşi, probabil de treflă, în mânecă, din partea urmaşului. Noi ceilalţi, în aşteptarea îndeplinirii promisiunilor, vom privi circul televizat şi vom încerca să desprindem sentimentele reale de durere, la o aşa grea încercare din vâltoarea avalanşei de grotesc şi penibil care va însoţi înmormântarea regelui Cioabă.

Citeste mai mult: adev.ro/mrqph9

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s