Strigat de disperare al politistilor clujeni: Fostii si actualii sefi (Bîrlutiu, Pintea, Muresan) nu lasa politistii sa apere legea


Poliţiştii clujeni se află la capătul răbdării. Şi nu e vorba de revndicări salariale ci de un strigăt de disperare adresat prin intermediul presei, către ministrul Radu Stroe.

Printr-o scrisoare deschisă primită pe adresa redacţiei, o serie de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Huedin (zonă de munte de lângă Cluj) prezintă ministrului Stroe o situaţie incredibilă: poliţiştii simplii ar lucra şi ar apăra Lega, dar nu sunt lăsaţi de şefii lor direcţi care sunt mână în mână cu Mafia lemnului şi Mafia ţiagnilor şi de mai marii de la IPJ Cluj, care sunt protectorii şefilor zonali, de la care primesc cotizaţii grele.

“Suntem Politisti din cadrul Politiei Oras Huedin,jud.Cluj si dorim sa va relatam despre sefii nostrii care sunt mana in mana cu traficantii de lemne si refuza sa ne lase sa lucram cinstit si sa luam masuri impotriva lor.In saptamanile trecute ati avut mai multe articole legate de mafia lemnului din zona de munte a Huedinului,care este protejata de catre comandantul Politiei Oras Huedin Rus Augustin si comisarul Marchis Constantin cei doi care sunt la politia Huedin dinainte de anii 1989 si care datorita banilor si relatiilor pe care si le-au facut pe baza de trafic de lemne nu a mai reusit nimeni sa-i mute de aici in anul 1998 sau 1999. Doar fostul inspector sef col Blaga Grigore a reusit sa-l mute pe comisarul Marchis cateva luni la politia Aghires,dar dupa caderea inspectorului sef si domnul comisar si-a rezolvat apele si a venit iar la Huedin unde a continuat sa prospere din afacerile cu lemne. A format o adevarata caracatita la Huedin intre traficantii de lemne si padurari care de-alungul anilor i-au adus multi bani negri, acesta fiind protejat multi ani de catre comisarul Birlutiu Aurel fost adjunct al IPJ Cluj care datorita banilor negrii din lemne care veneau de la Huedin l-a protejat atat pe acest comisar cat si pe comandantul Rus Augustin, si ii protejeaza in continuare si cei din conducerea IPJ Cluj datorita faptului ca sunt buni contribuabili catre buzunarele acestora. Daca nu cotizau sume mari de bani erau mutati de mult dar asa sunt in continuare protejati si nimeni nu le face nimic. Lunar cei doi primesc bani de la padurarii din zona de munte, de la traficantii de lemne, de la tiganii din Huedin care circula cu masini neanmatriculate si fara permis, de la colectorii de fier vechi din zona care lucreaza ilegal, de la persoanele pe care le protejeaza si le lasa sa conduca autovehicule pe drumurile publice fara permis de conducere,toti acestia si altii cotizeaza sume mari de bani celor doi ,si asa au prosperat fiind unii dintre cei mai bogati bugetari din zona Huedinului. De frica sa nu-i fie verificata si confiscata averea, comisarul Marchis Constantin si-a trecut o parte din avere pe fiica sa, pentru ca nu cumva sa ramana fara ea. Dealtfel acest comisar de politie in aceasta vara si-a petrecut o luna de concediu in Grecia unde marea este putin mai albastra. A ales acel loc pentru a mai diminua din culoarea albastra a banilor negrii care i-au venit din traficul cu lemne de la munte.”

articol preluat cotidianul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s