Manipulare ordinara sau intelegere tacita pentru falimentarea Romaniei cu implicare politica


Gabriel Resources va da in judecata guvernul Romaniei si va cere despagubiri de 4 mld dolari daca Parlamentul respinge proiectul Rosia Montana /Vom face ca eforturile Romaniei de a atrage investitii straine sa sufere foarte mult

Gabriel Resources Ltd. anunta ca va da in judecata Guvernul Romaniei si va solicita despagubiri de patru miliarde de dolari daca Parlamentul respinge proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.

Declaratia a fost facuta de directorul executiv al Gabriel Resources Ltd., Jonathan Henry, si este citata de The Globe and Mail, un cotidian din Toronto.

„In cazul in camera inferioara (a parlamentului) respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formala de litigiu comercial pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii pentru o suma de pana la 4 miliarde de dolari (U.S.)”, a afirmat Jonathan Henry, intr-un interviu acordat la Londra, unde locuieste.

„Cazul nostru este foarte puternic si il vom aduce in atentia publica astfel incat eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult”, a amenintat acesta.

Declaratiile lui Victor Ponta au determinat prabusirea cotatiei actiunilor Gabriel Resources, noteaza cotidianul canadian. Astfel, actiunile Gabriel Resources au inchis marti la 65 de centi canadieni, in conditiile in care in 2010 si 2011, cand compania se astepta la o aprobare iminenta a proiectului, se tranzactionau la maxime de 8 dolari.

Henry, care s-a alaturat acestei companii in urma cu trei ani, a lasat sa se inteleaga ca va demisiona daca se declanseaza un proces impotriva Romaniei. „Sunt un director de exploatare miniera, nu jurist”, a spus acesta.

 

 
Reclame

Un gând despre &8222;Manipulare ordinara sau intelegere tacita pentru falimentarea Romaniei cu implicare politica&8221;

  1. Sa dea in judecata guvernul cu care a incheiat contractul de exploatare ! Acest contract nu a fost incheiat cu consultarea tuturor fortelor politice si nici a populatiei Romaniei . Totul s-a facut pe ascuns … Toti acei care au proceat in acest mod , cu toate resursele si cu intrega economie a Romaniei trebuie sa rapunda in fata legii sub invinuire de tradare a intereselor nationale si subminare a economiei ,fapt care a dus la dezastrul in care se afla tara .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s