Noul acord cu FMI: Obligatii fara bani


Consiliul Director asl FMI a avizat favorabil scrisoarea de intentie trimisa de autoritatile de la Bucuresti, aproband un nou acord pe doi ani, in valoare de doua miliarde de euro (plus alte doua miliarde de la UE), de tip preventiv. Adica fara bani, ci doar cu obligatii din partea Romaniei.

Autoritatile romane au stabilit, inca inainte de incheierea acordului, ca nu vor folosi niciun euro din suma aprobata, documentul reprezentand un fel de vot de incredere in alb acordat de FMI guvernului Romaniei. Prim-adjunctul directorului executiv al FMI, Nemat Shafik, a precizat ca Romania a inregistrat progrese, insa are de indeplinit o serie de conditii pentru a reveni la nivelul PIB-ului inregistrat inaintea izbucnirii crizei economice. Autoritatile romane s-au angajat sa indeplineasca mai multe conditii:

–         aprobarea unei ordonante privind aplicarea unei taxe obligatorii (CAS) asupra veniturilor din chirii obtinute de persoanele fizice, din 1 ianuarie 2014;

–         clarificarea tratamentului fiscal al actiunilor Romgaz tranzactionate pe bursele de valori din strainatate;

–         elaborarea pachetului de baza in sanatate in cadrul anvelopei de cheltuieli existente ce va defini si sfera de cuprindere a sectorului privat in sistemul sanitar in viitor etc.

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/business/noul-acord-cu-fmi-obligatii-fara-bani-336977.html/#ixzz2gOBmgAxi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s