În ce ţară din UE s-a renunţat la obligativitatea pneurilor de iarnă şi de ce


În timp ce în România legea echipării maşinilor cu pneuri de iarnă le dă multe bătăi de cap şoferilor, iată că într-o ţară europeană mai civilizată autorităţile au decis să elimine din codul lor rutier o astfel de lege!

În ce ţară din UE s-a renunţat la obligativitatea pneurilor de iarnă şi de ce

 

Este vorba despre Belgia, unde secretarul de stat pentru mobilitate, Melchior Wathelet, a anunţat că, începând din acest an, se suspendă obligativitatea ca şoferii să-şi echipeze maşinile cu pneuri de iarnă, acest lucru devenind doar o recomandare pentru sezonul zăpezii.

Cum este posibil aşa ceva?

Ei bine, conform unui studiu realizat de institutul pentru securitatea rutieră, s-a ajuns la concluzia că doar 2% dintre accidentele anuale de pe şoselele şi autostrăzile belgiene sunt cauzate de zăpadă şi de pneurile neconforme.

În plus, încă din timpul toamnei circa 90% dintre camioane şi tiruri sunt deja echipate cu pneuri de iarnă, datorită şoferilor prevăzători şi a patronilor responsabili, deci nu forţaţi de lege. Iar problemele camioanelor care rămân blocate survin de cele mai multe ori pe fondul repartizării ineficiente a încărcăturii, indiferent că sunt sau nu echipate cu pneuri de iarnă.

Prin urmare, autorităţile consideră arhaică obligarea prin lege a şoferilor să-şi echipeze maşinile cu pneuri de iarnă. În schimb, au decis că e mai important să pună accentul pe campanii de conştientizare a şoferilor de a adopta un stil de conducere cât mai preventiv.

Ca o notă personală: probabil belgienii nu realizează potenţialul pe care îl are o astfel de lege de a aduce bani la buget prin amenzile usturătoare

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s