Statul de drept este pus la pamant de catre politicienii nostri


Politia rutiera de multe ori sanctioneaza in mod abuziv soferii care nu au nici o vina. Oare nu este normal ca acel politist sa faca o dovada clara cand sanctioneza pe cineva? ne intoarcem in alta epoca.

 

Codul Rutier: Victor Ponta vrea să elimine “dovada”

Victor Ponta a declarat la România TV că doreşte  ca din noul Cod Rutier să dispară aşa-numita “dovadă”. Amânarea  aprobării prin Ordonanță de Urgență a Codului Rutier a fost cerută de premier, astfel încât ministrul Radu Stroe să opereze modificări care   nu se refere exclusiv doar la cuantumul sancţiunilor pentru cei care încalcă legislaţia rutieră.

Codul Rutier: Victor Ponta vrea să  elimine “dovada”Prezent miercuri seara în studioul România TV, Victor Ponta a dat mai multe detalii despre cerinţele sale, arătând că punctele principale sunt în număr de trei. “Pentru cei care comit fapte grave, accidente cu dosar penal, să găsim soluţia legală să nu mai conducă până vine hotărârea definitivă. Vreau să nu mai conducă din momentul în care au produs accidentul”, a spus Ponta, cu referire la aşa-numita “dovadă”, cu care mulţi şoferi circulă pe şosele.

De asemenea, premierul s-a referit şi la cei care nu-şi plătesc amenzile. “Cine nu plăteşte amenda în termen de 30 de zile să i se suspende permisul”, a spus premierul.

 ”Al treilea lucru, care ţine tot de acea dovadă, îl reprezintă cazurile de contravenţie. Dacă ai băut şi ţi-am suspendat permisul, nu te duci şi dai în judecată, iar apoi mai stai un an-doi şi apoi, când pleci în vacanţă, zici hai sa stau acum cu permisul suspendat. Nu! ți-l suspend de acum şi cu asta basta! Dacă o să câştigi plăteşte statul o despăgubire”, a mai spus Victor Ponta, la România TV.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s