Acuzând presiuni asupra postului Guşă: „Axa Ponta-Ghiţă, una a lăcomiei şi golăniei girată şi de şeful SRI. Vanghelie nu poate prelua Realitatea TV”


Guşă: "Axa Ponta-Ghiţă, una a lăcomiei şi golăniei girată şi de şeful SRI. Vanghelie nu poate prelua Realitatea TV"

Consultantul politic Cozmin Gușă, acționar la Realitatea TV, a acuzat într-o intervenție la acest post de televiziune ceea ce el numește intenţiile premierului Victor Ponta de a închide Realitatea TV, în contextul modificărilor aduse la Legea insolvenței.

„1. Starea Realităţii. Împreună cu partenerul meu o să depunem foate eforturile să depăşim acest obstacol complet ilegal, neconstituţional pe care Victor Ponta le-a pus în faţa noastră. Realitatea nu este într-o stare atât de complicată ca atunci când am preluat-o. Existau datorii foarte mari la stat, datorii mari către privaţi. Pentru acea stare nu erau vinovaţi nici SOV, care a finanţat acel post de televiziune într-un mod ineficient, nici Elan Schwartzenberg, ci mare parte din directorii care au condus Realitatea şi care astăzi se lăfăiesc milionari fiind în diverse colţuri ale lumii sau în Bucureşti. Realitatea este o societate care doreşte să iasă din insolvenţă, care a fost obligată să reducă personalul şi noi am dorit să uşurăm aceste sarcini prin preluarea anumitor cheltuieli pe firmele noastre. România suferă azi din cauza faptului că nu se mai face presă de calitate.

2. De ce Victor Ponta acţionează aşa. Pentru că acest domn tânăr şi imberb are doi idoli: Adrian Năstase şi Traian Băsescu de la care a copiat doar lucrurile rele, doar şmecheriile la care nici nu se pricepe ca Băsescu. Lăcomia lui Năstase îl caracterizează şi pe Ponta. Minciunile pe care le-a adus în spaţiu public i-au obosit creierul, are un facies de om care urăşte, care se simte protejat de structurile instituţiilor statului şi care nu mai suportă să fie criticat. E o ofensivă şi în justiţie, oamenii din publicitate primesc telefoane de la domnul Ponta ca să nu mai primim publicitate, va veni vremea să discutăm despre aceste lucruri.

3. Această axă a lăcomiei Ponta-Ghiţă lasă urme în justiţie .Nu ne aflăm într-o axă a tinereţii când vorbim de Victor Ponta şi de Sebastian Ghiţă (patronul România TV, care este si deputat PSD – nr.), pe o axă a golăniei pe care oameni importanţi din statul român au girat-o, mă refer la George Maior, şeful SRI, naşul lui Victor Ponta, a unor oameni care nu ştiu din ce pornire au girat o asemenea golănie ca să aibă o marionetă perfect şantajabilă în fruntea Guvernului. REALITATEA TV nu a avut dorinţa de a discuta negativ de Victor Ponta decât în momentul în care au început derapajele”, a declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

Gușă a mai declarat la postul citat că „nu există nicio posibilitate legală ca vreun politician să preia controlul Realitatea TV”.

„Nu există nicio posibilitate legală prin care Marian Vanghelie sau alt politician, printr-o negociere cu Elan Schwartzenberg sau altcineva, să poată să deţină controlul. Realitatea Media stă mult mai bine decât acum un an, cu cheltuieli mult mai puţine. Din păcate, cu mai puţini salariaţi, dar asta a fost planul de reorganizare şi se va îndrepta uşor, în câteva luni de zile, către ieşirea din insolvenţă, pe modelul Hidorelectrica. Să nu se îndoiască nimeni. Adevărata intenţie a unui Victor Ponta atât de nervos, atât de disperat, de presat de partenerul său de afaceri, Sebastian Ghiţă, este să falimenteze Realitatea. Scopul lor ocult e să oprească o voce critică şi să îngroape printr-un faliment dovezile legate de fraudele pe care Sebastian Ghiţă le-a săvârşit”, a spus Cozmin Guşă.

Acuzațiile lui Gușă vin în contextul în care Guvernul a modificat legea insolvenței astfel încât posturile TV și de radio riscă să intre în faliment dacă se află în dificultate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s