Principesa Margareta a primit medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Ştiinţe a Moldovei


Principesa Moştenitoare Margareta a României a fost decorată, marţi, cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în timpul unei ceremonii în care principele Radu a susţinut şi un discurs despre destinele Republicii Moldova şi României, precum şi despre viitorul european al Republicii Moldova.

Principesa Margareta a primit medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Ştiinţe a MoldoveiDistincţia i-a fost acordată Principesei Margareta în cadrul unei ceremonii festive la care au participat zeci de academicieni. Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei a precizat că medalia fost acordată “în semn de profundă recunoştinţă pentru susţinerea culturii româneşti şi colaborarea cu instituţiile de învăţământ din Republica Moldova”, potrivit Agerpres.

În cadrul unui discurs susţinut la Academie, Principele Radu a declarat că scopul familiei regale este să ajute Republica Moldova. “Într-o ţară răvăşită de chinuri identitare, cum e Republica Moldova, familia regală vine să unească, nu să dezbine”, a afirmat el.

“Vom încerca de aici încolo, atât generaţia noastră, cât şi a şasea generaţie regală, să nu mai venim aici în vizită, să venim aici în mod regulat, acasă, din când în când, pentru a dura proiecte fie de natură instituţională, cum ar fi cele din domeniul sănătăţii, social, al culturii, cât şi cele care privesc sectorul privat, de natură economică, după puterile noastre”, a adăugat Principele Radu.

preluare dcnews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s