Bataie de joc pentru eroii revolutiei. Treziti-va romani, nu permiteti asemenea abuzuri, adevaratii vinovati pentru sutele de morti nu au platit niciodata.


Decizie crucială. CCR judecă dacă se închid sau nu dosarele Revoluției

Curtea Constituțională a României va discuta, marți, o sesizare cu privire la o excepție de neconstituționalitate. Dacă sesizarea va fi admisă, va putea bloca dosarele Revoluției. Sesizarea a fost făcută de către o persoană condamnată la șase ani de închisoare pentru vătămare corporală gravă, care, în momentul în care a fost prins, a declarat că infracțiunea s-a prescris. Deși i-a fost respins recursul, CCR discută excepția de neconstituționalitate a Legii 27/2012.

Decizie crucială. CCR judecă dacă se închid sau nu dosarele Revoluției

Legea 27/2012 a modificat Codul Penal al României prin înlăturarea prescripției răspunderii penale pentru infracțiunile de omor, inclusiv pentru cele în legătură cu care nu s-a împlinit termenul de prescripție la data intrării în vigoare a legii. A fost introdusă sintagma “indiferent de data la care au fost comise” pentru imprescriptibilitatea infracțiunilor de genocid, crime contra umanității și de război.

Toate denunțurile vor primi NUP

Președintele IICMER, Andrei Muraru, trasmite, potrivit Digi 24, că “O admitere a excepției de neconstituționalitate în cauza legată de imprescriptibilitatea infracțiunilor pentru care nu s-au împlinit încă termenele de prescripție ar însemna ca persoanele responsabile pentru infracțiunile de omor nu vor mai putea fi trase la răspundere penală. Consecința ar fi că faptele de la Revoluție pentru care nu se îndeplinise termenul de prescripție în martie 2012 vor fi prescrise definitiv, deci nu se mai poate atrage răspunderea penală a făptuitorilor. Toate denunțurile vor fi soluționate prin rezoluții de neîncepere a urmăririi penale”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s