Cum şi-a înşelat USL electoratul. Promisiunile uitate


Guvernarea USL a uitat de promisiunile pe care le făcea pe vremea când era în opoziţie. Taxe pe care atunci le critica sunt acum majorate, proiecte cărora se împotrivea sunt acum promovate iar măsurile de austeritate luate de Emil Boc sunt continuate şi în actuala guvernare.

Soarta proiectului Roşia Montană, de exemplu, vine să confirme această stare de fapt. USL şi-a înşelat electoratul şi dă undă verde exploatării de la Roşia Montană, anunţă COTIDIANUL. Deşi Victor Ponta arunca promisiuni salvatoare cu privire la Roşia Montană, încă din mai 2012 când a venit la putere, acum s-au schimbat interesele şi prin urmare s-au uitat şi promisiunile, afirmă CURENTUL

Acum, acelaşi Victor Ponta discută în guvern proiectul de lege privind exploatarea  minereurilor din perimetrul Roşia Montană, introdus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016.

Tot CURENTUL aminteşte că în campania electorală din 2012 USL promitea eliminarea accizelor la palincă. Acum USL a uitat că a promis eliminarea accizei la alcoolul produs în gospodării şi o măreşte de la 1 septembrie cu o treime. Gospodăriile care produc până la 50 de litri pe an de palincă, ţuică sau rachiu pentru consum propriu vor plăti acciză de 5 euro pe litru de alcool pur, cu o concentraţie de 100%. Asta înseamnă că ţăranul va plăti peste 2,5 euro doar acciza la litrul de palincă care are în medie cam 55 de grade.

Mai mult: măsurile de austeritate ale lui Boc vor fi prelungite de Ponta şi în 2014. Tichetele de masă, tichetele cadou şi tichetele de vacanţă, precum şi restricţiile bugetare legate de achiziţiile de mobilier şi de maşini în instituţiile de stat se prelungesc şi în 2014, conform unui proiect de ordonanţă luat marţi în discuţie în Guvern, citat de AGERPRES.

Acelaşi act normativ limitează totodată acordarea de ajutoare compensatorii disponibilizaţilor din instutuţiile publice şi companiile de stat doar la cazurile celor care sunt concediaţi în număr mai mare de 1000. Potrivit proiectului, constatăGÂNDUL, pentru prelungirea şi în 2014 a măsurilor de austeritate luate de cabinetul Emil Boc în 2009-2010, Guvernul invocă „utilizarea fondurilor publice de o manieră echilibrată“.

În ceea ce priveşte independenţa Justiţiei, EVENIMENTUL ZILEI constată că preşedintele PNL Crin Antonescu îi cheamă pe procurori la ordine. Numărul tot mai mare de liberali cu probleme în Justiţie l-a determinat pe preşedintele PNL să treacă la acţiune şi să pună presiune pe Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Mai precis, el s-a arătat deranjat de faptul că, în cazul unor lideri ai fostei guvernări nu au fost prezentate rezultate de anchete. Şi ADEVĂRUL susţine că PNL este război pe faţă cu Justiţia.

Referitor la construcţia de autostrăzi, JURNALUL NAŢIONAL constată că pe „autostrăzile“ României se plimbă doar hârtiile şi funcţionarii. În acest moment sunt patru structuri ale statului, mii de angajaţi şi doar 30 de kilometri de autostradă inauguraţi în 2013. ANTENA3 observă faptul că Guvernul cu o mână face concedieri, cu cealaltă risipeşte milioane de euro pe propriile cheltuieli.

În timp ce Executivul a blocat angajările, ba chiar anunţă noi disponibilizări, ministerele se dovedesc foarte largi la pungă atunci cînd vine vorba de propriile cheltuieli. Spre exemplu, pe site-ul guvernamental de licitaţii, patru ministere au publicat oferte pentru achiziţionarea de programe informatice în valoare de câteva zeci de milioane de euro.Cei mai mulţi bani şi-a propus să cheltuie Ministerul Mediului. Peste 31 de milioane de euro daţi pe programe informatice cu ajutorul cărora să urgenteze şi să crească absorbţia de fonduri europene.

Cum „materiile“ la care Executivul USL înregistrează restanţe nu sunt nici puţine, nici minore, ROMÂNIA LIBERĂ afirmă că opoziţia aproape inexistentă, şi puterea, mână-n mână, îi fac din nou pârtie lui Traian Băsescu.

[reluare ziare.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s