Taxe, taxe si iar taxe pentru saracirea romanilor


TVA şi COTĂ UNICĂ de 22 la sută. „Ideea deşteaptă” care i-a venit lui Ponta ca să astupe găurile din buget

Creşterea cotei unice la 22% şi scăderea TVA cu două procente, aceasta a fost varianta propusă de premierul Victor Ponta în ultima şedinţă a USL pentru a aduce bani la buget anul viitor. Şeful guvernului le-a transmis liberalilor, la întâlnirea de vineri, că încasările la buget nu sunt cele prognozate şi le-a propus unificarea cotei unice şi a TVA la 22%, măsura urmând a fi aplicată începând din 2014, au declarat pentru gândul surse din USL. În cadrul şedinţei nu s-a luat nicio decizie, propunerea premierului urmând a fi discutată pe larg într-o şedinţă ulterioară.

Ponta le-a spus liberalilor că ştie că PNL are o „sensibilitate” când se discută despre majorarea cotei unice, dar trebuie luată o decizie pentru a creşte veniturile la buget. Potrivit propunerii avansate de Ponta în interiorul Uniunii, cota unică ar urma să crească de la 16% la 22%, în timp ce TVA ar scădea de la 24% la 22%.

„La finalul şedinţei USL de vineri, Ponta a venit cu această propunere. Discuţia a pornit de la faptul că încasările la buget nu sunt cele prognozate, iar dacă vrem fonduri pentru investiţii trebuie să luăm o decizie în interiorul USL. Nu s-a luat o decizie, ci a fost doar o propunere. A fost o discuţie generală, nu s-a intrat în detalii”, au precizat pentru gândul surse din conducerea PSD.

Un alt lider PSD a precizat că Ponta le-a vorbit liberalilor despre necesitatea găsirii unei „idei deştepte”, care să crească veniturile la buget, în acest sens prezentându-le varianta la care s-a gândit.

Propunerea venită din partea premierului a fost discutată ieri seară la şedinţa PNL, ţinută în biroul lui Crin Antonescu. PNL a spus că nu va fi de acord cu majorarea cotei unice, „mai ales că în ultima perioadă am promis că nu vom creşte taxele”.

Ponta a venit la final şi a aruncat asta ca o propunere, în condiţiile în care se discuta despre cum va arăta bugetul pe 2014. Ideea era să fie unificate cota unică şi TVA la 22%”, au afirmat pentru gândul surse din conducerea PNL.

Mai mult, 2014 este un an electoral, iar creşterea cotei unice ar fi o grea lovitură pentru PNL în perspectiva alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale.

De asemenea, o asemenea schimbare a politicii fiscale ar trebui negociată cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

PNL s-a opus în acest an impozitării salariilor care depăşesc o mie de euro, deşi măsura a fost insistent susţinută de premierul Victor Ponta.

preluare mediafax

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s