Firea, către politicieni: Să reflectăm la adevărul Regelui


Senatorul PSD, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă transmis redacției DeCe News, face un apel către politicieni de a lua “o mică pauză de la luptele de zi cu zi și să reflecte, preț de câteva clipe, la adevărul din cuvântul Regelui Mihai”, cel care a devenit deja sinonim cu istoria și care este ambasadorul valorilor naţionale.

Firea, către politicieni: Să reflectăm la adevărul Regelui“Săptămâna trecută, pe 25 octombrie , zi în care aniversăm, de 54 de ani, Armata Română, s-au împlinit 92 de ani de la nașterea Majestății Sale Regele Mihai. Chiar dacă în mod oficial și tradițional Regele este sărbătorit, în fiecare an, de ziua onomastică, poate și pentru a nu pune în plan secund aniversarea Armatei, gândurile noastre se îndreaptă, de fiecare dată, și către acest om cu adevărat remarcabil. Devenit deja sinonim cu istoria, Regele a fost contemporan marilor schimbări care s-au produs în societate, în România, Europa și pe întreg mapamondul. El este de altfel singurul șef de stat din vremea ultimului război mondial care se mai află în viață”, amintește președintele PSD Ilfov, în documentul citat.

Regele MIhai, distanță aristocratică față de politica ultimelor două decenii

După ce punctează că Majestatea Sa a avut un destin greu încercat, Gabriela Firea arată că “Regele Mihai și-a iubit țara și poporul așa cum numai un suveran poate și știe să o facă. Personalitatea sa marcantă a inspirat generații de români care au aflat în el un adevărat model de viață și de trăire românească. În vremuri tulburi, așa cum au fost în ultimele două decenii, când poate nevoia obiectivă a unui far călăuzitor ar fi putut să-l împingă spre atitudini politice explicite, Regele Mihai și-a păstrat întotdeauna distanța aristocratică față de politica militantă și s-a rezumat la a-și aduce contribuția la marile proiecte naționale”.

Adevărul din cuvântul Regelui Mihai 

Potrivit senatoarei social-democrate, cuvântarea din urmă cu doi ani a Regelui Mihai în Parlamentul României a marcat “un act elegant peste timp”. În plus, Majestatea Sa a reușit într-o singură frază să cuprindă esența politicii responsabile: ”Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos”.

“Vă propun, stimați colegi, să luăm o cât de mică pauză de la luptele noastre de zi cu zi și să reflectăm, preț de câteva clipe, la adevărul din cuvântul Regelui. Pentru că, nu-i așa?, trebuie să vedem România de astăzi nu ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”, este apelul senatoarei Gabriela Firea adresat colegilor săi.

preluare dcnews

Reclame

Un gând despre &8222;Firea, către politicieni: Să reflectăm la adevărul Regelui&8221;

  1. Foarte bun apelul adresat de senatoarea Gabriela Firea colegilor din Parlamentul Romaniei.Sa nu uitam ca democratia noastra ,desi isi are radacinile in cei patru piloni ai bunurilor de valoare culturala ale taranului roman : stiinta lucrului bine facut,morala, simtul estetic si religiozitatea lui, totusi pentru a fi o democratie nedisimulata si in folosul poporului roman este obligatoriu ca acesta sa se sprijine pe pluripartitism,pe partide cu oameni politici, care dovedesc inalte viziuni politice si care ne respecta dreptul nostru fundamental de a ne alege” singuri, in deplina libertate si cu maturitate politica forma de guvernamint cea mai potrivita pentru timpurile in care traim. Va indemn sa va calauziti energiile pe un singur fagas, care trebuie sa fie idealul inaintasilor nostrii. Veti putea, astfel, sa treziti sentimentul demnitatii si mandriei nationale, afirmandu-ne astlel drteptul la LIBERTATE- drept de o importanta vtala pentru orice popor, dar si idealul pe care bravul si nobilul nostru popor il merita cu prisosinta.” Traiasca Regele ! Traiasca Libertatea !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s