„Să trăiţi bine”, varianta Ponta Guvernul introduce un nou impozit


 

Guvernul introduce un nou impozit

Guvernul introduce impozit pentru proprietăţi exceptate în prezent, precum parcări şi piscine.

Proprietarii construcţiilor care nu fac parte din categoria clădirilor, precum parcările şi piscinele, vor fi obligaţi să achite anul viitor un impozit, extinderea bazei de impunere fiind convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Impozitul va fi perceput atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice care deţin astfel de proprietăţi. Noul impozit va fi aplicat doar acelor persoane sau firme care deţin în proprietate astfel de construcţii, nu şi persoanelor fizice care achită anual o taxă primăriei pentru folosirea unui loc de parcare.

Guvernul intenţionează să elimine toate excepţiile legate de plata taxelor care sunt valabile în momentul de faţă şi să introducă o nouă modalitate de calculare a accizelor, a declarat ministrul Bugetului, Liviu Voinea.

Guvernul ia în calcul eliminarea excepţiilor de taxare a unor categorii de venituri, pentru a umple golul care există „în scenariul de bază” pentru bugetul pe anul viitor între venituri şi cheltuieli, şi o nouă modalitate de calculare a accizelor, potrivit ministrului Bugetului.

preluare cotidianul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s