Stelian Tănase: ce înseamnă pentru Ponta întâlnirea cu Regele Mihai


Politologul Stelian Tănase consideră că participarea premierului Victor Ponta la prânzul regal, în compania Majestății Sale Regele Mihai I, aduce o notă de ”normalitate” într-o țară care nu reușește să se împace cu trecutul său și aduce importante beneficii premierului și partidului pe care acesta îl conduce, PSD.

Stelian Tănase: ce înseamnă pentru Ponta întâlnirea cu Regele Mihai

Împreună cu alte personalități ale vieții politice, Victor Ponta a fost invitat, joi, la Palatul Elisabeta, unde Regele Mihai și-a sărbătorit ziua aniversară și onomastica.

”Prin acest gest, social-democraţii confirmă că au depăşit schemele bolşevice potrivit căruia regele este o figură anacronică ce trebuie ştearsă nu numai din viaţa publică, ci şi din istorie. În al treilea rând, este un cîştig pentru Victor Ponta. Întîlnirea cu Regele Mihai este întotdeauna un prilej de reflecţie, putem presupune că şi tînărul premier va fi marcat de prezenţa demnă şi liniştitoare a Majestăţii Sale. Speră că Victor Ponta se va abţine să tragă foloase propagandistice din această întîlnire”, scrie jurnalistul pe blogul său.

Stelian Tănase consideră că întrevederea premierului cu Majestatea Sa este una de bun augur, dar nu exclude posibilitatea ca Victor Ponta să exerseze o strategie de PR, încercând să profite de trendul ascendent al monarhiei și de respectabilitatea pe care o conferă Coroana.

Chiar dacă această ipoteză ar fi adevărată, ”nu are importanță”. ”Important este că premierul s-a întîlnit cu Regele şi a vrut să se ştie despre asta. Spre deosebire de momentul ratat cînd Traian Băsescu, ranchiunos, şi Emil Boc au refuzat să fie prezenţi la discursul istoric al Regelui în Parlament la 25 octombrie 2011, cînd împlinea 90 de ani, Victor Ponta vrea să se asocieze monarhiei. Şi bine face”, arată Tănase.

preluare dcnews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s