Copii dumneavoastra sunt umiliti in timp ce copii politicienilor studiaza in strainatate sau au afaceri din banii publici, banii dumneavoastra.


Alocatia de stat pentru copii va fi indexata

Senatorii din Comisia de muncă au votat pentru indexarea, începând cu 2014, a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, preşedintele comisiei Liviu Pop estimând că, în cazul adoptării propunerii, majorarea ar fi de 1,8-1,9 lei pentru copiii între 2-18 ani şi de 7-8 lei pentru copiii între 0-2 ani.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost iniţiată de un grup numeros de senatori şi deputaţi de la toate grupurile politice – Viorel Arcaş, Ovidiu Bota, Ioan Chelaru, Alexandru Cordoş, Alexandru Mazăre, Doina Federovici, Puiu Haşotti, Cristian Dumitrescu, Ilie Sârbu şi Eugen Tomac, scrie Mediafax.

De asemenea, senatorii din această comisie au adoptat un amendament potrivit căruia coeficienţii aplicaţi la indicele social de referinţă folosiţi pentru stabilirea cuantumului alocaţiilor vor fi în continuare indexaţi, începând cu 1 ianuarie 2015, în funcţie de rata inflaţiei.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, Liviu Pop (PSD), a estimat că, prin adoptarea acestei iniţiative şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional, indexarea ar fi de 1,8-1,9 lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi 7-8 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani.

„Este un plus, dar este un vot al Comisiei pentru muncă din Senat, mai avem mult până la legiferarea acestei iniţiative”, a subliniat social-democratul.

În prezent, alocaţia de stat pentru copiii între 0 şi 2 ani este de 200 de lei, iar pentru copiii între 2 şi 18 ani este de 42 de lei.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s