Politica de destrămare teritorială a României fără consultarea prin referendum a românilor


Proiectul noii Legi de « Regionalizare » sau « Descentralizare » este anticonstitutional.

Anuntat de domnul Prim-Ministru in 2012 el nu a fost publicat nici pana azi 30 oct. 2013.

Constitutia in vigoare interzice revizuirea caracterului « National , Independent, Unitar si Indivizibil » al statului Roman, « Integritatea teritoriului » si « Limba oficiala Unica : Romana »(art. 152)

In 18 oct. 2013 Domnul Victor Ponta, Prim-Ministru, merge cu indrazneala politica mai departe. Domnia-Sa impreuna cu domnii Liviu DRAGNEA si Klaus JOHANNIS hotarasc in sedinta U.S.L sa legifereze divizarea Romaniei in Regiuni Autonome cu atribute de Stat, prin asumarea raspunderii Guvernului (9).

Asumarea raspunderii Guvernului !

Impotriva vointei majoritatii populatiei, pe care sondajele o arata opusa « Regionalizarii » ?

Impotriva obligatiei impusa de Lege de a organiza REFERENDUMUL inainte de orice modificare a organizarii teritoriale ?

« Legea Administratiei Publice Locale si Carta Europeana a Autonomiei Locale spun , negru pe alb, ca o noua reorganizare teritoriala trebuie aprobata mai intai prin REFERENDUM NATIONAL » . (6)

Domnul Prim-Ministru nu tine seama de lege si elimina chiar si votul parlamentar !

In aceesasi sedinta U.S.L (18 oct. 2013) cei doi Ministri hotarasc:

Adoptarea Legii “Regionalizarii”, prin metoda DICTATULUI, inainte de votarea bugetului Romaniei pentru 2014, adica in Noiembrie 2013, in asafel ca la 1 ian. 2014 organizarea noilor State- Regiuni sa fie finantata din impozitele platite de cetatenii Romaniei, singurii in drept sa zica “Regionalizarii”, DA sau BA ! Singurii in drept sa o faca, dar neconsultati!

Si pentru a atinge culmea DICTATURII, domniile lor au hotarat ca, chiar mai inainte de asumarea raspunderii Guvernului asupra divizarii Romaniei, sa inceapa de pe acum desfacerea ei !

Sa transfere atributiile Guvernului Romaniei la asa zisele « structuri locale » (euroregiunile), in domeniile de interes national vital : sanatatea, agricultura, cultura, tineretul, urmate de turism si sport.

Iar opozitia actuala (P.D.L. ) este de acord in 2013 asa cum in 2011, U.S.L., atunci in opozitize, era de acord cu planul de divizare a Romaniei al Domnului Presedinte si al P.D.L.-ului .

Care este atunci diferenta intre regimul comunist al « centralismului democratic » si cel liberal al « democratiei descentralizate » ?

Constitutia din 1965 spunea : « Forta conducatoare din Republica Socialista Romana este Partidul Comunist Roman » . Acest partid avea monopolul Puterii. Deputatii votau cum le poruncea Partidul.

In 2013 se recurge la « asumarea raspunderii Guvernului » . Monopolul Puterii il are Guvernul iar Guvernul este U.S.L-ul, iar U.S.L-ul este coalitia a doua partide politice.

Cum s- a ajuns la aceasta situatie extrema ?

Prin politica de stergere din constiinta Natiunii Romane a propriului sau trecut istoric si a propriei sale indentitati lingvistice si culturale. Tinerele generatii nu mai au constiinta ca sunt Romani pentru ca nu stiu ce reprezinta acest cuvant. « Au devenit cetateni care navigheaza intr-o regiune de dezvolate sau in alta » (Prof. Dinu C. GIURESCU).

Prin luarea de hotarari in interiorul tarii si semnarea de catre presedintii si guvernele succesive ale Romaniei de Conventii, Acorduri, Angajamente, Contracte cu Puteri exterioare, care privesc interesele vitale ale Natiunii Romane fara informarea ei clara si corecta si fara sa i se arate consecintele acestora.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s