Decembrie ’89. Iluzia libertatii si a unei alte lumi.


Monarhia reprezinta viitorul Romaniei.

Totul la noi e cu susul in jos, pervertit, stricat. Iar daca nu a fost inca atins de mana romanului, e pe cale de disparitie.

Unde am gresit? Cine ne-a furat si ne-a luat visul? Oricat as incerca sa arat cu degetul spre unii sau spre altii, stiu ca e un „normal” pe undeva. Ca daca cineva cu o putere si o inteligenta supraomeneasca ar veni maine sa lamureasca problema, ne-ar putea spune ca altfel nu s-ar fi putut. Nu in conditiile si termenii astia. Nu ma mai intereseaza nici cine ne-a furat, nici cine e de vina. Stiu doar ca in timpul vietii mele aceasta imi e tara.

Locul 1 în lume la abandonul copiilor în maternităţi   Totodată, România ocupă locul 1 în lume în ceea ce priveşte abadonul de copii în maternităţi. Cifre date publicităţii de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale arată că doar în 2012, 1.500 de copii au fost părăsiţi în maternităţi sau în alte unităţi sanitare.    De asemenea, în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, alţi 240 de minori au fost abandonaţi în spitale, conform unui studiu realizat de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) în colaborare cu Ministerul Sănătăţii (MS). Printre judeţele fruntaşe la acest capitol se numără Alba, Botoşani şi Galaţi, dar şi municipiul Bucureşti.    Ţara noastră ocupă locul 1 în lume la rata mortalităţii infantile, cu 9,4 decese la 1.000 de copii născuţi vii, cauza principală fiind naşterile premature. 

Cei mai mulţi bolnavi de hepatită din Uniunea Europeană   România ocupă locuri fruntaşe în Europa şi în ceea ce priveşte rata avorturilor primitive, altă poziţie îngrijorătoare pe care ţara noastră o ocupă fiind cea legată de numărul mare de bolnavi cu hepatită B şi C.    Mai exact, cifrele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ne situează pe poziţia întâi în Europa, cu circa 600.000 de români infectaţi, dintre care 80% – 90% cu hepatită C în fază cronică. Cu toate acestea, cel mai recent raport lansat de Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA) arată că România se situează pe ultimul loc din 30 de state europene, în ceea ce priveşte accesul pacienţilor cu hepatită la tratament şi servicii medicale specializate, primele locuri fiind ocupate de Franţa, Suedia şi Slovenia.   Nici la capitolul bolnavi de tuberculoză România nu stă foarte bine, având aproximativ 1.500 de români care suferă de o formă de tuberculoză rezistentă la tratamentul clasic, ieftin. Totuşi, peste 20.000 de bolnavi sunt diagnosticaţi anual cu această patologie, care îngrijorează nu doar specialiştii români, ci şi pe cei din Europa.    Considerată adesea o boală a trecutului sau una restrânsă la comunităţile marginalizate, tuberculoza implică anual costuri directe de peste 500 de milioane de euro pe regiune şi alte 5,3 miliarde de euro pierderi de productivitate. 

Bolile de inimă, principala cauză de deces a românilor    Referitor la incidenţa bolilor de inimă, acestea afectează din ce în ce mai mulţi cetăţeni români. De altfel, bolile cardiovasculare rămân, în continuare, principala cauză de deces atât în România, cât şi în Europa.    Ţara noastră mai ocupă ultimul loc în Europa la numărul de donatori de organe, cu toate că numărul de donatori în moarte cerebrală a crescut în ultimele luni. De altfel, ţara noastră a înregistrat o explozie în domeniul transplantului de ficat, cu 57 de proceduri realizate până la jumătatea anului.    Nu în ultimul rând, România ocupă ultimul loc în Europa la prevenirea gripei, cu toate că Institutul Cantacuzino ar putea produce, începând din acest an, vaccin antigripal care ar putea ajunge şi în alte state europene, institutul fiind considerat o unitate strategică de către Guvern.

Tot mai vreti sa sustineti forma republicana? suntem chiar atat de nepasatori fata de aceste abuzuri asupra propriului popor de catre politica ultimilor 23 de ani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s