Cea mai lungă domnie din istoria statelor româneşti


„Punând picioarele pe acest pământ, am şi devenit român!” sunt cuvintele prinţului prusac care, acum 146 de ani, a intrat în Bucureşti aclamat de mulţimile care îi aşteptau sosirea şi este escortat până în Dealul Mitropoliei unde depune jurământul în calitate de domnitor al Principatelor Unite Române. Prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (care a primit numele de Carol I) avea atunci 26 de ani, iar cei 48 de ani de domnie au însemnat pentru România cea mai prosperă, mai benefică şi mai plină de transformări perioadă din istoria modernă a ţării.

Tot la 10 mai, în 1877, regele Carol promulga „Declaraţia de Independenţă” a ţării, iar la 10 mai 1881, Carol I a fost încoronat ca prim rege al noului regat al României.

În timpul domniei sale (cea mai lungă din istoria statelor româneşti), Carol I a obţinut independenţa deplină faţă de Imperiul Otoman, după un război intens, modern şi foarte eficace (cunoscut în istorie ca Războiul de Independenţă, dar şi ca Războiul ruso-turc, 1877 – 1878), în care contribuţia României a fost decisivă.

Tot în timpul domniei sale, în 1913, în urma celui de-al doilea război balcanic, terminat prin Tratatul de la Bucureşti, din 1913, România obţine partea de sud a Dobrogei, Cadrilaterul, de la Bulgaria.

Ca ţară independentă, cu economie înfloritoare, (Carol a redresat economia şi a pus bazele unei dinastii), prestigiul ţării crescuse foarte mult. A construit de asemenea Castelul Peleş şi a dispus ridicarea primului pod peste Dunăre, între Feteşti şi Cernavodă, a construit mii de kilometri de cale ferată şi şosele, iar agricultura asigura aproape 80% din exporturile ţării.

Din păcate perioada comunistă a oprit înflorirea şi dezvoltarea ţării spre potenţialul ei adevărat, denigrând totodată şi bunul renume al acelei perioade pe care bunicii şi străbunicii noştri şi-o amintesc cu drag şi reverenţă.

„Nu a existat român care să nu-şi fi îndrăgit regele. Dar acum, din moment ce cineva îşi permite să fure de la stat, să distrugă destinul românesc şi mai ales viitorul copiilor noştri, aceasta demonstrează că numai monarhia poate să readucă Adevărul şi Dreptatea”

„România, trecută prin bolşevism şi sfârtecată din toate punctele de vedere, cultural şi economic, n-a reuşit să facă nimic din ceea ce au făcut aceşti regi ai noştri: Ferdinand, Carol I şi Regele Mihai. Regele Mihai este simbolul naţiunii noastre.”

„Încă de la Burebista suntem o ţară condusă de regi”

„Singura perioadă când România a avut republică este de la 1947 şi ştim foarte bine cum a fost instalată acea republică – cu pistolul la cap, când i s-a cerut Regelui să semneze un act de abdicare.

Au urmat apoi 4 preşedinţi: Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, care au fost mai mult sau mai puţin nedemni de funcţia pe care au avut-o. Oricum republica – actuala  formă de guvernământ – este ilegitimă pentru că a fost instalată cu pistolul, fără a se consulta voinţa poporului.  În actul de abdicare semnat de Regele Mihai, în 1947, acesta scrie „Las poporului român libertatea de a-şi alege forma de guvernamânt pe care şi-o doreste.” Şi-a ales vreodată poporul român forma pe care şi-o doreşte? Niciodată. Pur şi simplu a fost instalată republica cu tancurile sovietice şi nu a mai plecat niciodată.

În anii ’90 cand Regele Mihai a vrut să se întoarcă, ştim ce s-a întamplat: Iliescu şi poliţia sa l-au alergat pe Rege pe autostrada Bucureşti-Piteşti de parcă ar fi fost un infractor. Deşi, la ora aceea, era conducătorul de drept al statului român.

Mihai, ca şi alţi pro-monarhişti îl consideră pe Rege adevăratul şef al statului român. „Ceilalţi sunt doar nişte infractori. În ultimii 22 de ani a fost făcută o propagandă împotriva monarhiei şi mulţi români au fost pierduţi datorită propagandei făcute de comunişti, în special de regimul Iliescu.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s