În cazul României – Regele a fost forţat să abdice


Dacă s-ar fi organizat un referendum prin care populaţia ar fi votat pentru abolirea monarhiei, ar fi fost altă situaţie.

Regele Ferdinand I. 213x300 REGELE FERDINAND I, MONARHUL MARII UNIRI

Dragostea Regelui Ferdinand I fata de Romania a fost atat de mare incat, din dorinta de a elibera Transilvania de sub dominatia austro-ungarilor si de a reda libertatea romanilor transilvaneni, care erau privati de drepturi, regele hotaraste, pe 14 august 1916, in Consiliul de Coroana, sa intre in razboi, insa alaturi de Franta, Imperiul Britanic si Imperiul Rus, care formau Antanta, si nu alaturi de Germania, care se afla in fruntea Puterilor Centrale. Prin aceasta hotarare, el lupta impotriva Austro-Ungariei, Imperiului Otoman, Bulgariei si Germaniei, dar si impotriva familiei sale, datorita gradului de rudenie cu familia imperiala care se afla la conducerea Germaniei. Desi aceasta horatarare a fost decisiva pentru formarea Romaniei Mari, a determinat o ruptura intre regele Ferdinand I si familia sa din Germania, care a hotarat sa-l renege.

Dupa cum a martusit in ziua incoronarii sale, ca va fi “un om bun”, regele Ferdinand I, numit si “Lealul” , pe durata conducerii sale, a demonstrat o fidelitate si o dragoste aparte fata de poporul roman, fiind un “om bun” pana in anul 1927, atunci cand se stinge din viata, suferind de cancer intestinal. La cei 62 de ani ai sai, regele s-a aflat la conducerea tarii pe o perioada de 13 ani, in care s-a format Romania Mare, o tara foarte bine consolidata, care s-a dezvoltat foarte mult, fiind in stadiul cel mai inalt de dezvoltare care a fost atins pana in acea perioada. Cu toate ca a pozitionat Romania printre cele mai puternice tari din lume, regele a continuat sa se afle in functia de presedinte al Academiei Romane, pozitie pe care o ocupa din anul 1914, demonstrand nu doar dragoste si devotament fata de tara, ci si fata de stiinta si cultura. Regele Ferdinand I ramane in istoria neamului nostru drept “intregitorul” poporului roman si unul dintre cei mai de seama conducatori ai romanilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s