Nu se poate ca oamenii sa fie batuti de catre fortele de represiune pentru ca nu sunt de acord cu vanzarea resurselor Romaniei.


In ce tara traim oameni buni daca poporul este batut pentru ca nu este de acord cu vanzarea resurselor tarii, este mai rau decat pe timpul lui Ceausescu. 

Reprezentanții Chevron au anunțat că au început lucrările de amenajare a drumului de acees către terenul unde va avea loc explorarea gazelor de șist de la Siliștea-Pungești. Câteva zeci de localnici încearcă să oprească accesul utilajelor. Jandarmii ar fi intervenit în forță, luni dimineață. Doi protestatari au ajuns la spital . Oamenii acuză că au fost bătuți, medicii spun că nu au nicio leziune, doar spun că-i doare pieptul.  

 “Mortul de la Pungești”, din nou la spital. Localnicii se luptă cu pietre cu utilajele Chevron și jandarmii

O parte din protestatari susţine că au fost agresaţi de jandarmi şi că ar fi fost loviţi inclusiv cu bastoanele de către forţele de ordine. Doi dintre protestatari au fost preluați cu ambulanțe. Printre protestatarii care au ajuns la spital se numără și “mortul din Pungești”. Costică Spiridon a fost dat mort, cu toate că se afla la Spitalul Judeţean Vaslui, după ce ar fi fost bruscat de jandarmi în timpul protestelor din octombrie de la Pungeşti şi a leşinat. El a fost primar în localitatea Pungeşti în perioada 2000-2004.

VEZI și: Vaslui: Chevron încearcă să reia explorarea la Pungești

“Peste 100 de persoane au blocat drumul judeţean şi au avut un comportament ostil, iar jandarmii au acţionat pentru deblocarea căii de acces. Şapte persoane au fost duse la Poliţia Vaslui. Este normal ca jandarmii să acţioneze pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, fiind o zonă specială”, a afirmat Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Carmen Stratulat, medic UPU Vaslui, a declarat, la Antena 3, că persoanele care au ajuns la spital acuză dureri la nivelul toracelui. Medicul a precizat că nu se poate vorbi de lovire, precizând că pacienții acuză doar dureri și nu prezintă o echimoză, nu există urme clare ale agresiunii.

preluare dcnews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s