Politica ultimilor 23 de ani ne-a adus in acest haos.


 

Românii, locul 2 în privinţa riscului de sărăcie sau excluziune socială, în 2012

Bulgarii au fost, în 2012, cei mai expuşi cetăţeni europeni la riscul de sărăcie sau excluziune socială – 49%, urmaţi de români – 42% şi letoni – 37%, potrivit unui sondaj Eurostat publicat joi.

Anul trecut, 124,5 milioane de persoane (24,8% din populaţie) din Uniunea Europeană au fost expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială, în creştere faţă de 2011 – 24,3% şi 2010 – 23,7%, în condiţiile în care reducerea numărului persoanelor afectate de sărăcie este una dintre priorităţile Strategiei Europa 2020.

Bulgarii au fost, în 2012, cei mai expuşi cetăţeni europeni la riscul de sărăcie sau excluziune socială – 49%, pe locul doi aflându-se românii – 42%, urmaţi de letoni – 37% şi greci – 35%.

La polul opus, se află olandezii şi cehii, unde doar 15% din populaţie a fost expusă acestor riscuri, finlandezii – 17%, suedezii şi luxemburghezii – 18%.

În ceea ce priveşte persoanele care se confruntă cu privaţiuni materiale severe, tot bulgarii se află pe primul loc – 44%, urmaţi de români – 30%, letoni şi unguri – 26%, în timp ce doar 1% din luxemburghezi şi suedezi, 2% din olandezi şi 3% din danezi şi finlandezi au avut această problemă.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s