România


Ce este naționalismul? Ce este patriotismul? 

Așa se face că în toată lumea civilizată sunt interzise exploatările care produc pagube mediului și pun în pericol sănătatea sau viitorul oamenilor, dar la noi sunt recomandate cu căldură de aceeași „lume civilizată” plină de griji față de „independența noastră energetică”. Când în alte state oamenii protestează împotriva acestor exploatări statul opreşte exploatările.  Dacă tu ca român protestezi ești naționalist.

Așa se face că la noi, numai la noi, nu ai voie să pedepsești un extremist sau un șovin care spânzură demonstrativ, ostentativ și provocator simbolurile naționale, dar ai voie să îl blamezi pe cel care cere să fie respectată legea și să-l numeşti naționalist.

Așa se face că la noi, numai la noi, cei care susțin autonomia teritorială, divizarea țării pe criterii etnice, segregarea, primesc „Steaua României” fără a fi întrebat cineva, dar dacă cineva cere pedepsirea trădătorilor și retragerea ordinului conferit pe nedrept, este naționalist, șovin, instigă la ură, nu respectă valorile democrației.

Așa se face că la noi, numai la noi, dacă spui că partidul comunist a fost înființat de evrei, care reprezentau 80% din conducerea partidului la nivel național, se cheamă că asmuți la ură de rasă, ești naționalist. O să ajungem, să fim declarați antisemiți numai dacă pomenim cuvântul evreu fără a-l însoți de termenul „poporul ales” (de cine?) sau „slăvit fie-i numele”.

Așa se face că la noi, dacă Papa Ioan Paul al doilea a declarat că România este „Grădina Maicii Domnului”, toată lumea se luminează și minunează, se bate cu cărămida în pieptu-i de aramă. Dacă tu, ca simplu român, faci greșeala să amintești acest lucru vorbind despre România, ești „naționalist”, exagerezi, ai mintea întunecată, susții aberații, ai porodici pe creier.

Așa se face că numai la noi, în România, dacă critici  un preot, care bea peste măsură, „își iubește aproapele pro-fund” își însușește bani din cutia milei, nu dă chitanță pentru serviciile oferite, bagă în buzunarul propriu banii pe care îi primește fără a-i declara de Paști și de Crăciun, se cheamă că ești anticreștin și lovești în ușa bisericii.

Așa se face că la noi, numai la noi, dacă pomenești despre originile poporului român dacă ai pronunțat cumva cuvântul dac, get, sau Burebista, Decebal, Zalmoxes, sau civilizația dacă, de susții cumva că înaintașii tăi au reprezentat o civilizație de referință în istoria omenirii,  că nu au fost ultimele râme de pe scoarţa terestră, că nu au fost nişte sălbatici  sau că existența neamului tău nu se datorează altor naţiuni, indiferent cine ar fi ei, ești naționalist, bolnav, exagerat, fabulezi, nu știi ce vorbești.

Numai la noi, parlamentarii nu au rostit niciodată în cuvântul lor la o tribună cuvântul dac, la nici o sărbătoare națională, cu nici o ocazie, dar pe unde se duc vorbesc de Uniunea Europeană de Angela Merkel, de Manuel Barroso, cum vorbeau înaintașii lor despre Ana Pauker, Stalin sau Mao Tse Dun, pe vremuri. Dacă spui ceva despre aceşti noi „făuritori de neam”  fără a-ți ridica căciula, ești, naționalist.

Numai la noi, cei care vorbesc despre țara lor, laudativ sau critică atacurile împotriva ei, sunt naționaliști, sunt blamați, sunt arătați cu degetul ca Iuda, iar trădătorii adevărați, cei care au devalizat țara, i-au vândut pământul cu petrol, gaze, aur, păduri cu tot, stau în fruntea țării, a guvernelor, uneori prin pușcării, dar numai așa de ochii lumii, ca să aibă cu ce se lăuda peste ani și își bat joc de noi, „naționaliștii.”

În Germania dacă pomenești de reîmpărțirea țării o furi nemțește, în Franța dacă te-ai legat de cocoșul galic, rămâi fără ouă, în America dacă îi spui unuia care are steag la poartă că e naționalist, nu mai treci pe strada aia decât în patru labe sau în şuturi, în Anglia dacă te dai la familia regală, ai accident prin tunel, la Tel Aviv, nici nu apuci să arăţi portretul lui Yasser Arafat, că eşti deja la doi metri sub nivelul solului… La noi, numai la noi, trădătorii primesc „Steaua Republicii”, asasinii sistemului naţional de apărare primesc „Onoarea Armatei Române”, iar cei care întreabă de ce?, primesc pietre în cap, şuturi în locuri discrete și eticheta: naționalist. Celor cărora le e teamă să își apere, să-şi laude, să-şi respecte țara, istoria, neamul, strămoșii, tradițiile, rădăcinile, pentru a nu fi făcuți naționaliști, le spun un lucru: mai bine să fii învinuit de naționalism decât de trădare.

autor: Col. (r) Marin Neacşu  

sursa: Revista Art-emis

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s