Protestatarii din Pungești se bat cu jandarmii:


Manifestanții anti-gaze de șist din comuna vasluiană Pungești s-au luat la bătaie cu jandarmii care nu permiteau accesul în curtea amenajată de Chevron în perimetrul unde vor să înceapă explorarea gazelor de șist, potrivit Adevărul. Peste 500 de locuitori ai comunei și persoane din alte județe ale țării protestează împotriva deciziei companiei americane de a începe căutarea resurselor neconvenționale.

Protestatarii din Pungești se bat cu jandarmii: Chevron suspendă activitatea la Siliștea

Conform Mediafax, protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron, fără ca forţele de ordine să poată interveni şi opri, în zonă sosind încă o sută de jandarmi cu uniforme de luptă, scuturi şi bastoane.

Un tânăr din rândul protestatarilor a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în jurul orei 13:00, cu o ambulanță SMURD. Acesta susține că a fost agresat de forțele de ordine.

Câțiva manifestanți au fost ridicați de forțele de ordine și conduși la dube pentru a de explicații. Protestatarii care s-au întins pe șosea au fost ridicați de jandarmi și duși pe marginea drumului.

Protestele s-au desfășurat în mod pașnic o bună perioadă, dar mai apoi bătrâni, femei şi copii au sărit la bătaie împotriva jandarmilor, aruncând şi cu petarde. Forţele de ordine folosesc sparyuri lacrimogene şi au format un lanţ uman în jurul parcelei de pământ pe care Chevron ar urma să instaleze prima sondă de explorare.

Manifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei şi a Guvernului. Printre lozinci se numără: “Jandermeria apără hoţia”, “Jos Guvernul”, “Trădătorii”, “Murim, luptăm, Pungeştiul apărăm”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s