Foarte putini romani inteleg sa apere interesul national.


Protest la Universitate faţă de exploatarea gazelor de şist
„Opriţi genocidul împotriva poporului român!”, „Solidaritate cu Pungeşti!”
"Opriţi genocidul împotriva poporului român!", "Solidaritate cu Pungeşti!"

Peste o sută de persoane care s-au adunat, sâmbătă, la fântâna de la Universitate pentru a protesta faţă de explorarea gazelor de şist, exprimându-şi susţinerea pentru protestatarii de la Pungeşti, au fost împiedicaţi de jandarmi să blocheze bulevardul, aceştia intenţionând să meargă spre Guvern.

Protestatarii spun că au venit în Piaţa Universităţii în semn de solidaritate cu oamenii din Pungeşti, care se opun explorării gazelor de şist.

În jurul orei 17.40, unii dintre manifestanţi au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard, intenţionând să meargă spre Guvern.

Jandarmii au format un cordon pentru a-i împiedica pe protestatari să iasă pe stradă şi au făcut apel la aceştia să rămână pe trotuar.

Unii dintre protestatari au reclamat că au fost împinşi de jandarmi, spunând că ei doar voiau să treacă pe partea cealaltă a drumului, nu să blocheze strada.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat pentruMEDIAFAX că, în jurul orei 17.40, manifestanţii au încercat să plece spre Guvern, pe partea carosabilă, ceea ce ar fi dus la blocarea circulaţiei.

Jandarmii au făcut cordoane pentru a împiedica trecerea protestatarilor de pe trotuar pe carosabil, însă nu s-a folosit forţa pentru intervenţie, a precizat Georgian Enache.

Manifestanţii care protestează la Universitate au pancarte pe care scrie „Opriţi genocidul împotriva poporului român”, „Solidaritate cu Pungeşti”, „Revoluţia începe de la Roşia Montană”, „Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii să nu se implice”, „Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor”, „Jos Guvernul trădător”,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s