Secretarul de stat Florea Oprea a cerut intervenţia promptă a jandarmilor la manifestaţii, asta patiti dupa ce i-ati votat, va iau la bataie.


Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Florea Oprea a cerut, luni, forţelor de ordine să intervină prompt în cazul în care participanţii la adunări publice încalcă legea şi „stânjenesc folosirea firească a drumului public”.

Prezent la videoconferinţa cu prefecţii organizată la sediul MAI, secretarul de stat Florea Oprea a cerut forţelor de ordine să urmărească modul în care se desfăşoară adunările publice, în aşa fel încât să nu fie încălcată legea iar drumurile publice să nu fie blocate de manifestanţi.

„Vă cer să urmăriţi ca aceste activităţi, prevăzute în mod expres de legiuitor, să se desfăşoare în conformitate strictă cu legea, paşnic şi civilizat, fără să stânjenească în niciun fel folosirea firească a drumului public. În situaţia în care nu se respectă prevederile legale, vă rog să luaţi toate măsurile prevăzute de lege”, a spus Florea Oprea.

Câţiva dintre protestatarii de la Pungeşti au fost ridicaţi şi duşi în maşinile Jandarmeriei pentru a da declaraţii, în timp ce alţii s-au întins pe jos, pe şosea, pentru a nu permite acestor autovehicule să iasă din zonă, manifestanţii îmbrâncindu-se cu jandarmii. Protestatarii care s-au întins pe şosea au fost luaţi pe sus de către jadarmi şi duşi pe marginea şoselei.

Jandarmii au dus la IPJ Vaslui 22 de protestatari în urma incidentelor care au avut loc sâmbătă, la Pungeşti, dintre care 14 sunt acuzaţi de ultraj şi unul de port ilegal de armă alba, iar ceilalţi şapte au primit amenzi între 500 şi 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publică nedeclarată.

Peste o sută de persoane au protestat, sâmbătă şi duminică, la fântâna de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, unii dintre protestatari au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard. Jandarmii au format cordoane pentru a-i împiedica să iasă pe stradă, unii dintre protestatari reclamând că au fost împinşi de forţele de ordine.

rei dintre persoanele care au protestat duminică seară la Universitate, ce au fost ridicate şi conduse le Poliţie după ce au încercat să forţeze cordonul de jandarmi, au primit câte o amendă de 500 de lei, pentru participarea la o adunare publică nedeclarată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s