Credeti ca poporul este partas la aasemenea umilinte?????


Care sunt cele mai grave probleme ale copiilor din mediul rural

Care sunt cele mai grave probleme ale copiilor din mediul rural

Accesul scăzut la educație și la serviciile de sănătate sunt cele mai grave probleme ale copiilor din mediul rural. Două familii din trei din mediul rural își tratează copiii bolnavi acasă, fără medic, iar rata mortalităţii infantile în 2012 a fost  aproape dublă în mediul  rural față de cel urban( 11,8% față de 6,6%).

În privinţa accesului la educaţie, datele arată că doar 77,9% dintre copiii din mediul rural termină gimnaziu şi unu din doi copii de la țară nu își poate continua studiile la liceu. Aceste informații au fost oferite în cadrul conferinței de presă „România azi – despre copiii cei mai vulnerabili”.

Evenimentul a dezbătut aceste două probleme importante și a trasat principala direcție de acțiune prin care World Vision România va interveni în 2014: dezvoltarea comunitară.

La ce sunt expuși copiii din mediul rural

Micuții sunt expuși riscului de a moșteni inegalități și de a acumula dezavantaje multiple, aspecte care pot influența în mod negativ viitorul lor.

Menită să creeze condițiile de progres economic și social pentru întreaga comunitate cu participarea activă a acesteia, dezvoltarea comunitară este principala direcție prin care World Vision România va interveni în 2014 la nivelul comunităților rurale defavorizate.

Un gând despre &8222;Credeti ca poporul este partas la aasemenea umilinte?????&8221;

  1. Poporul are o mare parte din vina ! In mod direct parintii acestor copii sunt ei insusi semianalfabeti , fiind tinuti chiar de administratiile locale in aceasta situatie . O populatie inculta , care se afla la un nivel inferior al saraciei este foarte usor de dominat si de manipulat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s