Comunistii aveau securitatea, dupa Revolutie au infiintat Jandarmeria ca si forta de represiune si intimidare a poporului.


Şeful Jandarmeriei: „Duminică, la proteste, am folosit gaze lacrimogene pentru a opri protestatarii să intre în Guvern”

Şeful Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a declarat, luni, că la protestele de duminică seară, din Capitală, s-au folosit gaze lacrimogene pentru a determina protestatarii să elibereze strada şi pentru a-i opri să intre în sediul Guvernului. De asemenea, acesta a adăugat că în urma incidentelor de duminică au fost amendate cinci persoane, dar că numărul acestora va creşte după de vor fi vizionate imaginile de la proteste.
„Am dispus intervenţia pentru a stopa blocarea căilor de comunicaţii. În intervenţie am folosit gaz lacrimogen şi am reţinut persoanele mai violente, dar şi pe cele care s-au culcat pe carosabil şi s-au prins între ele. În momentul în care am încercat să îi desprindem de pe carosabil s-au produs contuzii. Una dintre persoane care se afla întinsă pe carosabil a fost internată şi şi-a petrecut noaptea la spital. Aceasta are conform fişei de spitalizare un traumatism cranio-cerebral superficial de 2 centimetri”, a precizat Mircea Olaru .
Totodată, Mircea Olaru a spus că nu are ce să îşi reproşeze şi că Jandarmeria a acţionat legal. La protestul de duminică au participat aproximativ 2.000 de persoane, fiind mobilizaţi pentru menţinerea ordinii 600 de jandarmi.
În timpul intervenţiei forţelor de ordine au fost folosite gaze lacrimogene, iar persoanele violente au fost ridicate. Unele dintre acestea s-au întins pe carosabil, ţinându-se de mâini, încercând să blocheze astfel circulaţia. Când jandarmii au intervenit pentru a-i desprinde, unii dintre aceşti protestatari au suferit contuzii, o persoană fiind dusă la Spitalul Floreasca, după ce a acuzat dureri de cap. Aceasta a rămas internată la secţia de neurochirurgie a Spitalului Floreasca, fiind externată luni dimineaţă, a mai spus Olaru. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au arătat, luni, într-un comunicat de presă, că acţiunea jandarmilor a fost legală, iar măsurile luate duminică seară, în Bucureşti au fost graduale, ca răspuns la escaladarea faptelor de violenţă. 

Citeste mai mult: adev.ro/mxwcmy

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s