Ce spun intelectualii români despre proiectele „culturale” ale guvernului Ponta Stelian Tănase: Guvernul pregăteşte un rapt


Stelian Tănase: Guvernul pregăteşte un rapt

Stelian Tănase trage un semnal de alarmă, pe blogul său, cu privire la comasarea dorită de guvernul Ponta în cazul muzeelor:

”Ieri in Palatul Victoria si la sediul Ministrerului Mediului s-au pregătit documentele pentru ca miine, miercuri în ședința de Guvern să se hotărască transferul muzeelor Antipa și al Țăranului Roman ( cele mai vizitate din București) de la Ministerul Culturii la Ministerul Mediului. Pare atit de aburdă, de gogonată vestea, că nu am crezut cînd am auzit. Ministreasa Mediului Rovana Plumb a făcut demersurile, a insistat la premierul Victor Ponta ca să aduca la minsterul pe care il conduce cele doua muzee de mare traditie din capul șoselei Kiseleff. Nu vedem rostul unui asemenea transfer. Acte de gratuitate nu există. Trebuie să existe un interes. Mă gîndesc dacă nu cumva este vorba de un proiect imobiliar aici. S-a mai vorbit cu ani in urmă despre transfomarea acelei zone (cea mai scumpă din București) intr-un complex turistic cu hoteluri, magazine, parcări subterane etc. Despre asta să fie vorbaacum !? Momentul ales de Rovana Plumb coincinde cu faptul ca ministerul Culturii nu are un titular, de unde graba de a o trece prin ședința de guvern de miercurea asta propunerea. Ea trebuie respinsă. Transferul celor doua muzee de la Ministerul Culturii ar fi incă una din măsurile cu cîntec, nerezonabile, luate de Guvern in ultima vreme. Presupunînd ca apropierea sărbătorilor ar permite ca această măsura absurdă și abuzivă, fără nicio justificare, care ascunde interese obscure, să treacă neobservată de opinia publica, Guvernul se inșală. Scandalul nu va fi deloc mai mic decit celelalte din acesta toamnă, generate de la Palatul Victoria, scrie Stelian Tănase.

preluare cotidianul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s