Milioane de romani abia au ce pune pe masa copiilor si UE ne facem sa platim, pentru ce !


Condamnare la CEDO fiindcă nu avem regim vegetarian în pușcărie

Soluție favorabilă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) pentru un deținut budhist, care a reclamat refuzul autorităților din România de a-i oferi în perioada de detenție un meniu alimentar vegetarian.

Condamnare la CEDO fiindcă nu avem regim vegetarian în pușcărieJudecătorii CEDO au stabilit că deţinuţii au dreptul la un regim alimentar care să fie în concordanţă cu convingerile religioase ale acestora, iar refuzul autorităţilor române de a oferi un regim alimentar vegetarian deţinutului moldovean Ghennadi Vartic, convertit la budhism, reprezintă o încălcare a acestei libertăţi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Ghennadi Vartic este deţinut în România, după ce a fost condamnat în 1999 la 25 de ani de închisoare.

Decizia CEDO nu este definitivă, Bucureştiul având la dispoziţie trei luni pentru a o contesta.

Timp de șase ani, deținutul a putut să-și asigure regimul alimentar vegetarian grație coletelor cu mâncare trimise de familia sa, dar după ce legislația s-a modificat, coletele nu au mai fost permise, ceea ce l-a forțat pe petent să consume hrana din penitenciar. Acesta este însă nemulţumit de meniul destinat postului creştin-ortodox, susținând că este deficitar în calorii. La rândul său, Administraţia penitenciarelor a argumentat că regimul vegetarian nu îi convine lui Vartic deoarece acesta suferă de hepatită.

În cursul sesiunilor la CEDO, autorităţile române au anunţat că suspectează că unii deţinuţi se convertesc la o anumită religie pentru a obţine meniuri mai bune. Însă judecătorii au stabilit că nu există dovezi că Vartic ar fi procedat în acest fel.

În consecință, România va trebui să îi plătească deţinutului 3.000 de euro ca daune morale. preluare dcnewus

 

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Milioane de romani abia au ce pune pe masa copiilor si UE ne facem sa platim, pentru ce !&8221;

  1. Tiganii s-au laudat ca ilici le-a inapoiat aurul confiscat. Inseamna ca statul a avut si are de unde inapoia, de unde plati. La români, la nicicare nu le-a fost confiscat aur? Asa de saraci si prosti au fost cum sunt si in prezent? Mai mult. Guvernantii au facut imprumuturi peste imprumuturi de la FMI. De ce nu au facut de la inceput un imprumut sa extraga aurul ce putea intra in visteria tari? De acolo e mai greu sa si-l „inapoieze” in conturi private. Nu mai tin vechile vrajeli cu privatizarea, cu infiintari de banci care sa soarba din BNR, sa spele bani, sa se autofalimenteze si sa dispara si multe altele. Mai degraba se investeste in scandaluri, adica tot in ape tulburi. Cat a platit statul pt ca jandarmii sa faca represiuni? Chiar nu are statul roman de unde plati? Cata meschinarie! Auzi acolo, 3 luni i-a dat ue de gandit la statul roman sa-i plateasca aluia detinut 3 000 care pt statul roman e cum ar scoate romanul cu putina stare 30 bani din buzunar. Dar pt bietii parlamentari de unde are statul atata maldar de banet sa le mareasca numarul si salariile? Ioi si cat se screm bietii de ei sa recunoasca grupa pt pensionari! Bai romanilor, ranchiunosilor, vaicarosilor! Nu ma adresez celui ce are site-ul. Alti dusmani mai indarjiti si abili nu ati gasit sa votati?

  2. Cand vom fi obligati de UE sa avem in puscariile romanesti conditii de cinci stele ? Nu de alta dar ar putea sa sughita derbedeii inchisi acolo … A inebunit lumea !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s