Depuneri de coroane şi marş de comemorare la Cluj „Idealurile pentru care am luptat în 1989 nu s-au împlinit, mai avem de ieşit în stradă”


 "Idealurile pentru care am luptat în 1989 nu s-au împlinit, mai avem de ieşit în stradă"

Radu Negru, rănit în Revoluţia de la Cluj din 1989, a declarat corespondentului MEDIAFAX că idealurile Revoluţiei nu s-au împlinit.

„Idealurile pentru care am ieşit în 1989 în stradă nu s-au împlinit, mai avem de ieşit în stradă. Am sperat ca noul guvern, Guvernul Ponta, să facă ceva, dar ne-a dezamăgit, iar în relaţiile cu noi, cu revoluţionarii, consider că Ponta încearcă să vadă cine e mai încăpăţânat, el sau revoluţionarii. Din poziţia de prim-ministru îţi dă mâna să fii încăpăţânat, este dezamăgitor, să sperăm că o să le fie ruşine la un moment dat”, a spus Negru.

Un alt revoluţionar spune că avem libertate, dar că Revoluţia trebuie să continue.

Din Piaţa Unirii, oamenii s-au îndreptat spre Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse coroane de flori, a fost ţinută o slujbă de pomenire, iar garda militară a prezentat onorul.

Manifestări similare au avut loc şi în alte locuri din Cluj-Napoca, unde au murit oameni în 21 decembrie 1989, respectiv la Troiţa din cartierul Mărăşti şi la fosta fabrică de bere din cartierul Mănăştur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s