Mincinoșii!


Romania nu are nici cea mai mica sansa de a depasi impasul in care se afla, atata timp cat guvernantii se complac in minciuna. 

Membrii Cabinetului Ponta, reprezentanti a patru partide, imping Romania si mai la marginea Europei decat a fost in ultimii 24 de ani.

Produsul intern brut realizat de un cetatean al Romaniei este printre cele mai scazute din Europa. Din aceasta perspectiva, ne plasam pe penultimul loc. Media in Uniunea Europeana este de 25.700 de euro in 2012, in timp ce media in Romania este de doar 6.568 euro. Acest decalaj in sine reprezinta o catastrofa. Dar adevaratul motiv de ingrijorare este altul. Aceasta medie de venituri, realizata de un cetatean in Uniunea Europeana, a crescut in raport cu anul 2008, anul crizei economice, in timp ce in Romania a scazut. In realitate deci, tendinta acestei tari este nu la deal, ci la vale.

 Indicatorul de mai sus este in stransa corelatie cu un altul. Cu totalul investitiilor impartit la numarul de cetateni. Utilizand din nou rezultatele comunicate de Eurostat, dar si de Institutul National de Statistica, voi consemna ca in Uniunea Europeana asemenea investitii ajunga la cifra de 3.996 euro, in timp ce in Romania ele nu se ridica decat la 1.272 euro. Si, mai grav decat atat, fata de anul crizei, 2008, investitiile pe cap de locuitor in loc sa creasca au scazut cu aproape 500 de euro.

 Ce ne demonstreaza cifrele de mai sus? O tendinta. Un trend. O directie. Toate negative. Este cu neputinta ca in timp, indiferent in cat timp, sa putem recupera decalajul care ne desparte de statele europene avansate, fara sa inversam raporturile.

Politica Guvernului Ponta 2 este la fel de gresita ca si politica Guvernelor Boc si Ungureanu. Daca le batem obrazul guvernantilor, ei vor arata cu degetul in directia FMI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s