Motivele reale pentru reinstaurarea Monarhiei in Romania


 Romanul de azi nu mai spera nimic, nu mai crede in nimic. Or, un popor fara speranta se mai numeste un popor disperat, iar un popor ajuns in pragul disperarii e un popor imprevizibil si predispus chiar la violenta. Un popor disperat e un popor pentru care lozinca “fara violenta” nu mai are nicio rezonanta si nicio relevanta. Un popor disperat poate fi un popor pentru care statul de drept nu e decat un moft al unei burghezii – tot mai parazitara pe masura ce timpul trece si integrarea e mai integratoare – care suge din sangele poporului pana-i ia toata vlaga, si in final chiar viata. Si metafora “suge din sangele poporului” nu e una fantasmagorica, ci una cat se poate de realaDevalizarea bancilor, metamorfozarea fabricilor si uzinelor in fier vechi, aruncare economiei romanesti in bazinul rece al competitiei europene si/sau globale, e o forma prin care neo-burghezia romaneasca (care la origini a fost burghezie rosie, comunista) a supt si inca mai suge sangele poporului

Rolul clasei politice e sa minta, sa manipuleze, sa adoarma pana si contiintele cele vigilente si mai carcotase. Toata acesta propaganda, pusa in slujba merelui capital, e un fel de morfina care paralizeaza orice constiinta umana ce-ar putea face sufletul omului sa planga sau sa se revolte.

Jurnalistii, ca si politicienii, fac jocul aceleiasi clase sociale dominante: clasa burgheziei, o clasa tot mai acaparatoare, stapana peste tot si peste toate. Jurnalistii slugaresc – ca si jandarmii sub pretextul ca apara proprietatea – tot la darloaga capitalistului.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s