Tot monarhiile domina si aici!!!!!!!!!! TOP 10 al celor mai mari salarii din Europa


 

În Franţa (locul 10), salariul mediu lunar depăşeste, cu un cent, 4.000 de dolari, iar salariul minim se apropie de 1.900 de dolari.

La fel de atractivă pentru românii care se gândesc să emigreze într-o ţară unde se plăteşte de câteva ori mai bine decât acasă este şi Finlanda. Dezavantajul este constituit de faptul că limbile oficiale, finlandeza şi suedeza, sunt dificil de învăţat. Cu toate acestea, salariile compensează eforturile de integrare într-o ţară nordică. Finlanda ocupă locul 9 în topul Business Insider, cu un salariu mediul lunar de 4.202 dolari. În ceea ce priveşte salariul minim, după modelul Germaniei şi al Italiei, legislaţia nu prevede un prag minim general. Acesta este stabilit pe baza negocierilor cu sindicatele.

Austria se clasează pe locul 8, cu un salariu mediu lunar de 4.235 de dolari. În schimb salariul minim coboară până la 1.371.

În Belgia, salariul minim este de 2.055 de dolari, iar cel mediu se ridică la 4.428 de dolari. Cifrele poziţionează Belgia pe locul 7.

Locul 6 al topului este ocupat de Olanda. Comparativ cu salariile din România, oferta angajatorilor olandezi este extrem de atractivă. Aici, salariile medii ajung la aproape 4.675 de dolari, în timp ce salariu minim nu coboară sub 1.900 de dolari.

Irlandezii depăşesc pragul de 5.000 de dolari atunci când vine vorba despre salariul mediu lunar. Conform statisticilor, irlandezii câştigă, în medie, 5.400 de dolari. Chiar şi atunci când vine vorba despre salariul minim, acesta nu scade sub 2.000 de dolari. Astfel, Irlanda se află pe locul 5.

Norvegia, o altă ţară nordică, dar în afara Uniunii Europene este un actor activ, prin apartenenţa la Spațiului Economic European (SEE/EEA), pe piața unică a UE. În această ţară, salariul mediu indicat de Business Insider este de 5.600 de dolari, fără un prag minim stabilit prin lege.

LOCUL 3 – Luxemburg

Marele Ducat de Luxemburg are o populaţie de numai 468.571 de locuitori. Însă, economia stabilă permite o rată scăzută a şomajului şi a inflaţiei. Astfel, Luxemburg este cea de-a treia ţară din Europa după salariile oferite locuitorilor: 
Salariul mediu lunar ajunge la 5.864 de dolari, în timp ce salariul minim este stabilit la 2.411 dolari.

LOCUL 2 – Danemarca

În Regatul Danemarcei, salariul mediu ajunge la aproape 6.000 de dolari. Ţara este avantajată de un sector agricol performant, condiţiile de trai oferite locuitorilor sunt dintre cele mai bune, sistemul social este organizat, iar moneda internă are stabilitate. Sectorul IT&C din Danemarca au poziţionat această ţară, în ultimii doi ani, pe primele poziţii în topurile legate mediul de afaceri online. În ceea ce priveşte salariul minim, acesta nu e stabilit prin lege, fiind negociat cu sindicatele. În Danemarca, 75% din populaţie este afiliată la un sindicat.

LOCUL 1 – Elveţia

Elveţia are una dintre cele mai stabile economii din Europa. Astfel, contextul favorabil permite salarii medii de 6.400 de dolari pe lună. Astfel, raportat la valoarea brută a salariului mediu din România, un salariu mediu lunar din Elveţia este de 10 ori mai mare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s