USL – ratari si golanii-Legea descentralizarii s-a facut tandari la Curtea Constitutionala.


Legea este o ineptie pe care niciun judecator nu si-a putut asuma sa o apere printr-o opinie separata care trebuie motivata.

Judecatorii constitutionali au respins legea in ansamblul ei, nu doar un articol sau altul, constatand incalcarea principiului legalitatii, principiul autonomiei locale, regimul constitutional al proprietatii, exigentele de claritate, precizie si predictibilitate a legii. Se poate mai grav? Sau, altfel spus, a respectat vreun principiu aceastalege?

E o zi neagra pentru baronii PSD. Pe langa faptul ca planurile lor de a-si asigura imunitatea toala si furtul fara nicio emotie din banul public, iata ca nici cadoul pregatit pentru ei de Liviu Dragnea nu a fost livrat. Pai, daca visezi noaptea catuse si nu poti fura in voie, daca nu poti adopta orice lege iti tuna si iti aranjeaza interesele, se numeste ca esti la putere? Nu asa i-a invatat pe ei dl. Nastase, fie-i puscaria usoara!

In ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, parintele descentralizarii, nici macar nu stiu care a fost vestea cea mai rea pe care a primit-o vineri. Ca doi inculpati in dosarul referendumul, in care este si el judecat, si-au recunoscut vina sau ca proiectul care urma sa-l transforme in cel mai puternic om din PSD a esuat lamentabil? Cert este ca, impreuna, cele doua ii subrezesc puternic influenta si ii intuneca serios viitorul politic.

Despre Victor Ponta nici nu stiu ce ar mai fi de spus. Premierul fuge la ceas de seara ca un infractor dat in urmarire pentru a nu da piept cu inaltul oficial american care vine sa-i explice care vor fi consecintele continuarii asaltului asupra justitiei. Premierul care a asumat raspunderea guvernului pe o lege atat de gaunoasa nu gaseste cu cale sa transmita doua vorbe opiniei publice, propriului electorat.

E bine ca legea descentralizarii, o amestecatura fara logica, menita numai sa sporeasca extrem puterea baronilor, a cazut. Ar fi blocat tara rapid. Nenorocirea este ca aceasta lege se adauga unui lung sir de esecuri si prostii ale acestei puteri absolut inepte.

Nu imi aduc aminte un proiect major al USL care sa fi reusit: Constitutia – ratare, Codul Insolventei – ratare, descentralizarea – ratare, privatizarile Oltchim si CFR Marfa– fiasco. Iata ca UE intoarce la Bucuresti strategia pentru absorbtia fondurilor europene pentru urmatorul exercitiu bugetar cu o stampila implicita extrem de dura – sunteti tampiti, n-ati inteles nimic din problemele de pana acum.

Si in timp ce guvernarea merge din prostie in prostie, din esec in esec, USL-ului nu i-a stat capul decat la suspendare, la superimunitati, la gratieri si amnistii, la desfiintarea CCR, la acapararea parchetelor, la smecherii si hotii. Aceste obiective au concentrat toata inventivitatea si tot efortul unei uriase majoritati. 

preluare ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s