Orbiti de case, terenuri, masini si lucruri „de marca”


Ne-am imaginat cu totii ca am democratizat luxul si in Romania, ultima tara a Europei din aproape toate punctele de vedere. Am uitat si am lasat in uitare tot ce a tinut de stat – invatamantul, sanatatea, pensionarii – si ne-am repezit catre politicieni fortandu-i sa ne minta ca ne vor construi drumuri pe care sa alergam cu masinile. In primii zece ani nici macar nu ne-au auzit, iar cand si-au dat seama ca insasi afacerile lor risca sa se duca pe butuci, atunci s-au trezit ca nu ar strica sa mai lase buzunarele lor si catre sosele si infrastructura cate ceva.

Mai mult din mila si impotriva oricarui bun simt economic, in contradictie cu toate bugetele uriase din anii de prosperitate economica, toate jongleriile lor s-au sfarsit cu cateva zeci de kilometri de autostrada. In 24 de ani! Nici macar sute, doar zeci. Asta a fost tot ce a facut statul pentru noi. In rest, toti politicienii nu au facut decat sa distruga, mereu cu scuza ca nimic din ce este la stat nu mai e performant. Atunci au inceput sa vanda, contra comisioane grase si pe mai nimic, cele mai importante obiective economice inca functionale, la pachet cu unicele resurse naturale. Sidex, Bancorex, PetromRomtelecomBCR, si inca zeci de fabrici si uzine.

Tradati, furati, mintiti, iluzionati, saraci si falimentari, ne-am trezit cu totii dupa 24 de ani ca nu mai avem nimic, nici macar ceea ce aveam pana in ’89, ca ne-am cheltuit banii obtinuti din credite de la bancile straine pe electrocasnice, masini, excursii si cateva case mai scumpe de cateva ori decat pretul real. Am ramas la fel de saraci si la fel de frustrate ca in urma cu 24 de ani, doar ca si cu viitorul amanetat si vandut bancilor. Intre timp am ramas si fara ceea ce aveam. Fara economie, fara agricultura, fara educatie, cu sistemul de sanatate in faliment, cu pensionarii faliti atarnand ca un bolovan de gatul statului, cu tot mai putina speranta si cu aceleasi visuri neimplinite.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s