De ce dracu ne-au bagat politicienii mameluci in Europa, sa isi bata joc toti de noi, sa fim sclavii UE.


Europarlamentar austriac: Romania sa sprijine autonomia Transilvaniei!

Europarlamentar austriac: Romania sa sprijine autonomia Transilvaniei!

In campania pentru alegerile pentru Parlamentul European, Partidul Libertatii din Austria (FPO) isi indreapta atentia si catre situatia maghiarilor din Romania.

„Ne vom opune centralizarii continue a Uniunii Europene. Nu dorim sa facem parte din Natiunile Unite ale Europei, unde totul va fi contopit. Vrem o Europa a natiunilor. In acest sens dorim sa formam o factiune in Parlamentul European formata din Frontul National din Franta, Vlaams Belang din Belgia, Partidul Libertatii din Olanda, democratii din Suedia, Liga Nordului din Italia si Partidul National din Slovacia”, a declarat europarlamentarul FPO Andreas Molzer, intr-un interviu pentru Magyar Hirlap.

„Inteleg adversitatea patriotilor maghiari fata de Slovacia. Ungaria a fost tratata foarte urat prin Tratatul de la Trianon. Secolul 21 reprezinta o solutionare a conflictelor istorice. Granitele nu le mai putem schimba, dar putem construi poduri peste ele. Comunitatile maghiare din afara Ungariei trebuie sa primeasca autonomie, asa cum a primit Tirolul de Sud din partea Italiei.

Il respect foarte mult pe Tokes Laszlo. Este un om curajos. A procedat corect cand a solicitat autonomia Transilvaniei. Statul roman a permis emigrarea sasilor, mai mult, i-a si obligat sa faca asta. Plecarea sasilor a fost o pierdere pentru Romania, fiindca erau oameni harnici si buni ca si maghiarii.

Bucurestiul ar actiona corect daca ar sprijini si consolida comunitatile maghiare oferindu-le autonomie. Aceasta autodeterminare este singura solutie pentru solutionarea problemelor maghiarilor din afara granitelor Ungariei. Momentan nu exista alta cale in Europa”, spune politicianul austriac.

100000 de maghiari chemati la un nou miting pentru autonomie. Ce li se transmite romanilor

Molzer regreta ca nu este posibila nici o colaborare cu vreo formatiune politica din Ungaria. „Fidesz face parte din familia crestin-democratilor si nu suntem in relatii cu ei. Cat priveste Jobbik, ei sunt mult prea radicali pentru noi. O colaborare este imposibila. Nu ascundem ca avem o viziunea comuna despre iesirea din UE.

Nu cred ca Le Pen si Wilder nu agreeaza nicio forma de integrare europeana. Noi vrem o comunitate europeana, dar nu in forma actuala a Uniunii Europene. Sustinem federalizarea si descentralizarea in scopul dezvoltarii regionale”, a incheiat Molzer, europarlamentar FPO, partid care s-a clasat pe locul trei la alegerile din 2013 din Austria, fiind cotat in sondajele pentru europarlamentarele din 2014 la 24-25%. 

preluare ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s