Sa ne rugam sa nu ne imbolnavim. va fi dezastru, vor muri oamenii cu zile pentru ca nu au banii necesari sa se trateze cum se trateaza politicienii in cele mai bune spitale din afara.


Sa ne rugam sa nu ne imbolnavim, pentru ca noul pachet de baza din sanatate ii pune pe asigurati sa astepte sase luni pana vor fi consultati de un medic specialist.

Aproximativ un milion de romani, care pana acum se tratau in spitale, vor fi nevoiti sa mearga la policlinici. Decizia ii apartine Ministerului Sanatatii si va avea ca efect liste interminabile de asteptare pentru pacienti.

Ca sa reduca presiunea si costurile din spitale, Ministerul Sanatatii vrea ca romanii sa-si vada de sanatate in ambulatoriu.

Asa ca, in baza biletului de trimitere de la medicul de familie, bolnavul va ocoli pentru inceput spitalul si se va opri la cabinetele medicilor din policlinici.

Acolo, pentru fiecare boala noua, pacientul primeste o consultatie de cel mult 20 de minute, in care se pune diagnosticul si alte doua consultatii scurte pentru supravegherea afectiunii.

Bolnavii cu suferinte cronice vor fi consultati maximum 20 de minute, o data la 3 luni. Iar cei cu multiple suferinte cronice vor fi evaluati 40 de minute de o echipa de doctori.

Exceptand urgentele, la policlinica totul se va face in baza unor liste de asteptare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s