Asta este Romania pe care o sustin milioanele de romani! omul de rand primeste ani grei de temnita comparativ cu jmecherii!!!


Dosarul „Poşta Română”
Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy, condamnați definitiv la închisoare cu suspendare
Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy, condamnați definitiv la închisoare cu suspendare

Fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv vineri de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Poşta Română”.
În același dosar, fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a fost condamnat la trei ani şi şase luni, tot cu suspendare, după ce în primă instanță fusese achitat.

Pentru Nagy, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus un termen de încercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de şase ani.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), a primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, trei ani şi jumătate tot cu suspendare.

Pe 27 noiembrie anul trecut, un complet format din trei judecători tot de la Înalta Curte l-a achitat pe Tudor Chiuariu, în acest dosar, pentru abuz în serviciu. Instanţa supremă a reţinut atunci, în cazul lui Chiuariu, că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii. Zsolt Nagy în schimb a fost condamnat, și în primă instanță, la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare.

În acest dosar anchetatorii au susținut că în perioada anilor 2005 – 2007, printr-un șir de acte nelegale, reprezentanții Poștei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a companiei Imopost Developments SA, demers în care, au spus procurorii, au fost implicați și cei doi miniștri, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situației juridice a imobilului.

DNA a estimat prejudiciul în acest caz la 8.619.787 de euro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s