UDMR foloseşte „metoda Cuza” în cazul „Ţinutului Secuiesc“


Extremiştii maghiari au prins curaj odată cu intrarea UDMR la guvernare şi forţează acţiuni ilegale.

Venirea UDMR-ului la guvernare aprinde din nou imaginaţia extremiştilor maghiari din judeţele României în care iredentismul a sporit exponenţial în ultimii ani. 

Nici bine nu s-au văzut în căruţa Executivului, că maghiarii încep să se comporte ca şi cum drepturile lor au crescut până peste limita legilor acestei ţări. Cu PSD-ul alături, maghiarii simt că nimic nu le mai stă în cale şi pot să-şi ia singuri „drepturile” clamate, iar aceasta ar reprezenta o stare de normalitate. Chiar dacă acest lucru înseamnă nerespectarea deciziilor autorităţilor locale, celor ale puterii centrale sau ale instanţelor judecătoreşti, susţine CURENTUL. Şi în acest an, liderii diferitelor asociaţii de maghiari care militează pentru autonomia aşa-zisului „Ținut Secuiesc”, vor să treacă peste decizia Primăriei Târgu-Mureş, dar şi peste una a Tribunalului Mureş şi să organizeze „marşul secuiesc de la Târgu-Mureş“.

Mai mult: Liderii maghiari au lăsat o breşă în noul program de guvernare, care permite arborarea steagului secuiesc ca drapel oficial al mai multor judeţe. Păstrând proporţiile, metoda seamănă cu tertipul găsit de Alexandru Ioan Cuza prin care a unit Principatele Române.

Noul program de guvernare, negociat de USD şi UDMR, reglementează şi posibilitatea de arborare a stindardelor locale. Astfel, afirmă ADEVĂRUL, noua coaliţie de guvernare îşi propune „stabilirea cadrului legal cu privire la posibilitatea autorităţilor locale de a arbora numai pe instituţiile proprii, si numai împreuna cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unităţilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezintă“. Aceasta formulare a readus în atenţia publică, evident, o mai veche întrebare sensibilă: se dă liber la arborarea steagului secuiesc? 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s