De ce se întorc din ce în ce mai mulţi români cu faţa la rege ?


În primul rând pentru că încrederea în actuala clasă politică a scăzut dramatic. Lipsa de conducători pe care poporul să-i ia drept model a mutat căutările în istorie. Avem nevoie de lideri care să ne redea demnitatea, lideri cu care, de ce nu, să umblăm mândri pe tricouri. Apoi, trebuie să ţinem cont că, în era internetului, tinerii sunt la un click distanţă de vremurile trecute. Ei află rapid poveştile din perioada în care regii conduceau România şi le pot compara cu ceea ce se întâmplă acum.

Din 4 in 4 ani ne-am ales numai lichele de presedinti, un comunist sadea cu mainile patate de sangele celor ucisi in revolutie, un intelectual cu barba si fara viziune si un marinar badaran? la ce vrei sa te mai astepti mai Dorule? Familia regala are multa influenta in tarile vestice, nu s-au implicat in scandalurile noastre autohtone, si-au pastrat o moralitate inalta. 

In Romania nu putem avea republica, sa fim seriosi. Avem numai politicieni corupti pana in maduva oaselor.

Pana la 30 decembrie 1947 romanii au avut traditie o monarhica puternica. Notiunea de „dinastie straina” atat de draga istoricilor comunisti a fost un lucru inventat de catre acestia. In niciunul dintre manualele de istorie din epoca comunista nu s-a facut vorbire despre primul discurs al Domnitorului Carol I tinut in fata Parlamentului. In cuvantul sau noul domnitor a declarat cu tarie ca a devenit roman din momentul in care a pus piciorul pe pamantul noii sale Patrii la Turnu Severin. De altfel in toti cei 48 de ani de domnie Carol I a demonstrat acest lucru. Urmasii sai, regii Ferdinand, Carol II si Mihai I nu au mai fost considerati drept straini.

Monarhia a mai salvat o data Romania, intr-un context politic destul de asemanator. Ar fi fost solutia optima in ’90, dar si acum se mai poate face ceva, desi e ceva mai complicat. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata. Regele (sau o regina) ramane singura noastra salvare, insa e greu sa te lupti cu spalarea de creier care s-a facut timp de 50 de ani.

Reclame

2 gânduri despre &8222;De ce se întorc din ce în ce mai mulţi români cu faţa la rege ?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s