SONDAJ peste Prut: 52% din populaţia Republicii Moldova vrea unirea cu România


 ce priveşte posibilitatea realizării unei astfel de uniri, 54% dintre cei intervievaţi au declarat că aceasta este realizabilă, 32% au spus că nu este realizabilă, iar 15% nu au răspuns la întrebare sau au spus că nu ştiu.

 

La întrebarea „care credeţi că ar fi principalele avantaje pe care cetăţenii Republicii Moldova le-ar putea avea ca urmare a reunirii cu România?”, cei mai mulţi intervievaţi au răspuns libera circulaţie a cetăţenilor în spaţiul UE (41%), acces liber al cetăţenilor la locurile de muncă din România şi UE (38%), dezvoltarea economiei (28%), pensii şi salarii mai mari (21%). 15% au considerat că nu le-ar aduce niciun avantaj, iar 6% au răspuns că subsidiile ar constitui un avantaj.

În ce priveşte limba pe care o vorbesc, 63% dintre cei intervievaţi au indicat limba română, 26% limba moldovenească şi 10% limba rusă. De asemenea, 63% dintre respondenţi consideră că limba română şi limba moldovenească (concept introdus în Constituţie de partidul comunist de la Chişinău) sunt aceeaşi limbă.

Studiul a fost realizat în perioada 1-15 februarie 2014, pe 1.155 de persoane din Republica Moldova, cu excepţia Transnistriei şi a Găgăuziei.

preluare gandul.info

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s