Romani, cat mai ingaduiti acest jaf national republican?? Dezastrul din pădurile Românie.


Monarhia trebuie reinstaurata in Romania, suntem datori sa reparam istoria acestei tari. Domnitorii si Regii au fost demni pentru a conduce Romania.

Proprietarii de păduri trag un semnal de alarmă
Protest în Capitală faţă de alocările financiare inechitabile din sectorul forestier
Protest în Capitală faţă de alocările financiare inechitabile din sectorul forestier

Peste 400 de persoane au ieşit în centrul Capitalei să protesteze faţă de tăierile ilegale şi de înstrăinarea pădurilor. Astfel, participanţii s-au adunat,  sâmbătă, pe Dealul Patrarhiei şi au mers în marş până la Piaţa Universităţii.

Protestul a fost iniţiat de Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România – Nostra Silva, fiind sprijinit şi de WWF România.

Protestatarii au reclamat, de asemenea, alocarea inechitabilă pentru sectorul forestier, dar şi  lipsa măsurilor de sprijinire pentru prelucrarea masei lemnoase în România.

Proprietarii de păduri mai  spun şi că nu sunt sprijiniţi, în condiţiile în care  Ministerul Agriculturii nu alocă fonduri europene, nefiind susţinuţi să-şi conserve pădurile.

Şi, deşi există bani alocaţi României, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), plăţile fiind prevăzute în Regulamentul european pentru dezvoltare rurală, în vigoare din decembrie 2013, ministerul a ales să nu-i finanţeze şi pe proprietarii de păduri.

Astfel, doar două măsuri din domeniul forestier vor fi finanţate, respectiv pentru împădurirea terenurilor agricole şi neagricole şi pentru realizarea de drumuri forestiere şi de accesibilizare a fermelor agricole.

„Practic, din cei 8 miliarde de euro din PNDR, domeniul forestier are o alocaţie financiară de maxim 200 milioane euro (2,5 la sută), în condiţiile în care agricultura beneficiază şi de plăţile directe pe suprafaţă prin FEADR în valoare de 10 miliarde euro în exerciţiul financiar 2014 – 2020. Marginalizarea domeniului forestier în PNDR este o problema acută”, arată federaţia.

Aceasta a iniţiat o petiţie pentru salvarea pădurilor României, postată la adresahttp://www.petitieonline.com/salvati_padurile_romaniei.

În petiţie se arată că în ultimii 20 de ani s-au tăiat ilegal 366.000 ha de pădure, cauzând prejudicii de 5 miliarde de euro.

Proprietarii de păduri mai spun că sute de mii de hectare teren forestier au fost înstrăinate în perioada 2006 – 2013 către fonduri de investiţii străine, iar unele tranzacţii au avut la baza retrocedări frauduloase, dând exemplu „vânzarea munţilor Puru, Galbenu, Petrimanu, obţinuţi cu acte false şi înstrăinaţi unor investitori din Austria”.

preluare Cotidianul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s