Ponta, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă?


Guvernul Ponta ia bani de la populatie ca sa-i de jmecherilor care au companii de transport sau firme. Banii dumneavoastra se duc in buzunarele lor la fel ca la facura elecrtica, energia verde.

Ce credeti ca pretul crescut la transport il suporta patronii ? Mai mult ca sigur ca aceste costuri marite se vor adauga in pretul pe care consumatorul il plateste adica in marfuri su bilet de tren , autobuz … etc De ce nu mareste Ponta redeventa la resursele extrase din Romania ? De ce dam ieftin aproape pe degeaba petrolul din Marea Neagra , gazele , padurile defrisate ? Cand opreste Ponta defrisarea ilegala a padurilor si retrocederile ilegale din Ardeal ? Prefera sa ne jecmănească pe contribuabili ?

Acciza la carburanţi, un nou scandal

Guvernul a adoptat o Ordonanța de Urgență prin care se restituie transportatorilor licențiați în UE care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puțin 7,5 tone suma de 4 eurocenți din acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de combustibil, informează Biroul de presă al Executivului.

„Aflăm cu surprindere că deja s-au făcut demersuri pentru returnarea parţială a taxei pe carburant numai pentru transportatorii rutieri, nu şi pentru cei feroviari, fapt grav care intervine nepermis în competiţia directă între modurile de transport într-un mod discriminatoriu. 

„Discriminarea evidentă dintre transportul feroviar şi cel auto este amplificată de perceperea taxei de drum, care din anul 2005 a fost introdusă în acciza pentru motorina utilizată de locomotivele transportatorilor feroviari. Indirect prin plata acestei accize, sistemul de transport feroviar a ajutat la construirea şi modernizarea autostrăzilor şi drumurilor naţionale care sunt folosite de principalul concurent – transportul auto”, se mai precizează în comunicatul citat.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s